Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски няма да бъдат евродепутати. Това съобщиха вчера те в кулоарите на парламента. Делян Пеевски остава депутат, защото колективното мнение в ДСП било, че той е важен като народен представител в България. 

Днес Делян Пеевски заяви в кулоарите на народното събрание, че ДПС обмисля да внесе законопроект за сваляне на ДДС на хляба на 5%, като идеята на Движението се разширява и до свиване на ДДС за лекарствата и за книгите, както и безплатни детски градини.

Пеевски уточни, че ще търсят продкрепа и от всички останали партии за своите идеи, но не уточни с които ще започнат най-напред. На свой ред неговият колега Хамид Хамид вметна, че ще проведат среща със съюза на хлебопроизводителите. 

Делян Пеевски остави колегите си от ДПС да разкажат за техните идеи за законови поправки. Това обаче не задоволи интереса на медиите, които продължиха да го следват по кулоарите. В резултат той се обърна към журналистите: "Оставете колегите да ви разкажат. Винаги ще ви разказвам, но недейте да оставяте колегите. Чуйте ги. Не е честно така. Това малко ли е за днес?". Пеевски увери, че има още законопроекти, по които работят и те също ще бъдат съобщени на медите, пише "Епицентър".

"Ще се случат хубави неща, но не оставяйте колегите", добави Делян Пеевски. 

Колегата му Йордан Цонев от ДПС пък поясни, че ДПС обмисля законодателен пакет, свързани с промени за ДДС за хляба, за лекарства, за книгите. Първо, обаче ще имат срещи с хлебопроизводителите, зърнопроизводителите, както и фармацевтични бранш. Той увери, че предложенията им не са популистки и именно затова ги правят след изборите, а не преди това и тези идеи нямат нищо общо с местния вот наесен. Преди да се пристъпи към реалното внасяне на законовите предложения обаче от ДПС искат да са обсюлютно сигурни, че цените ще паднат. 
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.