Не знам и не ме интересува особено кой ще бъде и как ще се казва новият генерален директор на БНТ, който ще седне на стола на Каменаров, д-р. Този стол през последните няколко десетилетия е напълно копрометиран и е превърнат подобно на стола на генералния директор на БНР, както и стола на шефа на БТА в трон на синекурата, службогонството и слугинажа на властта, все едно как се казва тая власт и в какъв идеологически колорит представлява криминалната си физиономия пред аудиторията на държавните медии.

Който и да е новият началник на БНТ, той може би ще е способен да направи четирите канала на държавната и уж обществена телевизия по-интересни, като филтрира евтините сериали и успее да намери интересни и привлекателни филми и програми. Но няма да успее да се справи с т.нар. "публицистика", дадзибаото на слугинската БНТ, и това ще му изяде главата на новия генерален директор. Освен ако не разчита на това, че времето лекува и все някой ден Бойко Василев ще се пенсионира и ще освободи ефира от позорното си присъствие.

Хунвейбините на властта, обаче, ще останат на началническите си постове и ще направят така, че БНТ да е още по-карикатурно подражание на бТв, Нова тв, Канал 3, Европа тв и останалите евнуси на властовия ефирен харем.

А вие, дали гледате БНТ, или не гледате БНТ, не забравяйте, че плащате данъците, които образуват републиканския бюджет, който пък плаща заплатите на началниците и редакторите на БНТ. И ваше, както и мое право е, да изисваме това статукво да бъде веднъж завинаги прекратено.

Хубава нощ на началниците от СЕМ! И те са бюджетната хранилка.

Любо КОЛЬОВСКИ, драг зрител и слушател

P. S. Умишлено не навлизам в детайлите на излъчената тази вечер по БНТ "Панорама", тъй като ще ви досадя с общоизвестни и отдавна казани оценки. Не навлизам в детайли и в публицистиката на останалите телевизии с национално покритие, тъй като те все пак са частни, комерсиални и не се възползват пряко от държавния бюджет, но го правят косвено и по опосредстван път.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.