„Абсурдни времена като коледен Знак“: Маргарита Петкова, Ирина Флорин и Добромир Банев преди срещата с публиката в Поморие

Във времена, които са абсурдни, хората изпитват жажда за любов като единствен пристан в несигурното време. И точно в дебрите на любовта ще ни пренесат на 16 декември /петък/ от 18:00 ч. в НЧ „Просвета 1888“ Маргарита Петкова, Ирина Флорин и Добромир Банев с музикално-поетичния спектакъл „Абсурдни времена като коледен Знак“.

„Аз пиша най-вече за любов във всичките й проявления…“ – споделя грандамата на българската лирика Маргарита Петкова, за която любовта е „и спокойствие, и сигурност, и удовлетворение“.

Освен любовта, тя определя живота като другия, по-силен вдъхновител, родил велики шедьоври не само в поезията, но и в прозата.

„Животът вдъхновява всеки творец. Всяко нещо в живота може да го вдъхнови според моментната му нагласа, или според наблюденията му, размислите и посоката, в която той върви. Така че, по-голям вдъхновител от живота аз не знам дали е възможно да има“ – убедена е Маргарита Петкова.

„Когато от „аз“ и „ти“ се роди едно ново, друго цяло, трябва да го усетиш. Прегърнете се по светлите празници! И се прегръщайте до януари, все едно коя година! Пожелавам ви да е колкото се може по-дълги години!“, е празничното послание на поетесата, преди заедно с колегата си по перо Добромир Банев да пренесат публиката в Поморие зад кориците на „Абсурдни времена – нецензурираната версия“.

„Публиката е страхотна навсякъде!“, за другия артист в музикално-поетичния спектакъл „Абсурдни времена като коледен Знак“ – Ирина Флорин, която ще представи в Поморие парчета от новия си албум „Знак“, както и някои от златните си хитове.

Авторката на „Цвят лилав“ ще зарадва за първи път своите почитатели на поморийската сцена, защото, за разлика от Маргарита Петкова и Добромир Банев, това е първото й гостуване в черноморския град.

„Публиката в различните градове се отличава само по това, колко пъти е виждала твореца и дали очакванията и са тези, или винаги ще иска да бъде изненадвана“, споделя поп певицата и допълва:

„Оттам нататък, от изпълнителя зависи как ще представи концерта си, как ще я ангажира и с какво усещане ще я е остави в края.“

Ирина Флорин е изпълнител с фина настройка и изострено социално чувство. За нея светът ще бъде различен с края войната и не случайно в тази посока е и коледното й пожелание:

„Пожелавам наистина войната да приключи възможно най-бързо, защото тя донесе много повече щети, отколкото пандемията. За мен беше неочаквано, че в 21 век ще има война и то такава, истинска война. Така че, това е първото нещо, което ми се иска – да няма война. Когато войната приключи, нещата за целия свят ще бъдат по друг начин.
Пожелавам да сме здрави, защото останалото можем да го постигнем, стига да има здраве!“

„Музиката не може без поезия, а поезията по същество е музика за душата. Смятам, че ще се получи нещо великолепно. С Ирина Флорин сме приятели от около 25 години. Писал съм песни за нея. Тя също като мен е зодия Водолей  - чувствителна, романтична и емоционална. Както се казва, на една вълна сме. 
В същата конфигурация – с Маргарита Петкова и Ирина Флорин – имахме съвместно представяне в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ на една от книгите посветени на Яворов, тръгнала от Поморие – „Яворов и морето/ Yavorov et la mer. И се получи великолепно, защото Ирина Флорин усеща нашата поезия, а ние с Маргарита Петкова - нейната музика“ – разказва поетът Добромир Банев преди представянето на „Абсурдни времена като коледен Знак“.

Добромир Банев вярва, че ако през 2023 година се обединим, всички заедно ще успеем.

„Живеем в абсурдни времена, но за съвременниците времената винаги са абсурдни. Както казва Конфуций, "проклятие е да живееш в интересни времена".
Пожелавам на всички здраве и по възможност да преминем с усмивка всички тези вече невъзможни кризи. И наистина да дойде ден, в който искрено да се усмихваме и да се радваме на живота. Представям си 2023 година по-светла. И много ми се иска политиците най-сетне да започнат пълноценно да работят за благото на народа. Всички ние ги избираме и поставяме там, където са в момента. Трябва наистина да осъзнаят, че надписът на сградата на Парламента и неговото послание не са случайни. Ако не превърнат това послание в своя основна стратегия, не ни очаква нищо добро. Но аз съм оптимист и вярвам, че всички заедно можем да успеем“ – завършва Добромир Банев с голяма доза позитивизъм.

Дебютът на музикално-поетичния спектакъл "Абсурдни времена като коледен ЗНАК" ще бъде представен за първи път в Поморие, защото е замислен и създаден само за Поморие. Един коледен подарък за гражданите и гостите на най-красивия черноморски полуостровен град, поднесен от Община Поморие и НЧ "Просвета 1888", в изпълнение на артистите Маргарита Петкова, Ирина Флорин и Добромир Банев.

Заповядайте! Входът е свободен.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.