Хората от улицата няма да могат да свалят тази власт, тя ще бъде свалена отвън...

"Четвърто за тази година увеличение  на цената на газа. Предстои такова и след Нова година. Крайният потребител няма да може да го понесе, а крайният потребител е българският народ. КЕВР си е приел схема и си я следва. Увеличение на всяко тримесечие. Като нищо, както телефоните терористи, които "работят" с предплатени карти, нищо чудно енергийните дружества да поискат да ни накарат предварително да си плащаме нещо, което не сме разходили. Не може да се управлява с бирничество!", заяви в студиото на "120 минути" по bTV бившият премиер на България и ексшеф на НСИ (Националния статистически институт) Ренета Инджова.

Те бе категорична, че "властниците именно заради това стоят на власт - да събират пари от хората за най-важните жизненоважни неща" и определи провежданата от тях политика като "биологическо унищожаване на населението".

Според Инджова хората от улицата няма да могат да свалят тази власт и тя ще бъде свалена отвън.

"Управляващите, тази сглобка, на фона на случващото се в света и "новата вълна", властта в България ще бъде свалена и сменена", категорична е Инджова.

Относно енергийния сектор, тя го определи като "лобита и източване, разграбени ресурси, в които участват не само български политици и олигарски, но и основният ни газов доставчик Русия".

"Българските олигарси превърнаха в "златна кокошка" скъпите енергийни източници, които ги плаща народът със сметките, а евтините ги изнасят навън. 
От 8 страни, които е трябвало да предоговарят цената за доставка на газ от Русия и са имали тази възможност, само България шикалкави и не е направила нищо".

"Във връзка с увеличението на цената на хляба и молбата на властта към веригите да работят без печалба, това е пагубно. Ние нямаме социална политика. У нас парите, които се събират от данъци, се използват веднага за запушване на "дупки". Да не си мислите, че у нас има пенсионни, здравни, застрахователни и социални фондове? Нямаме такова нещо!" - разкри бившият премиер на България.

Тя защити тезата, че държавата иска  предварително да взима пари от допълнителни здравни застраховки, за да се разплаща в здравеопазването, защото парите са изхарчени.

На въпрос на водещия Светлослав Иванов - дали вярва на статистиката - Инджова отговори иронично:

"Откакто не съм в НСИ, статистик с анализи на живо в телевизията не съм видяла. Те са само украшение и българите не им вярват. Слушат Евростат, защото така е модерно. Нека излезе един статистик и каже, при тях има такива обосновки - че в България делът на скритата икономика е 30%. При толкова развита сива икономика, може ли да се говори, че иконоимически растеж от 4% е изобщо някакъв растеж? Ако е 40% - да! Но 4% не са никакво постижение".

"В България има заплати, които са с 10-15 пъти над средната работната заплата за страната. Нещо, което не може да се срещне в нито една нормална държава. Това говори, че в България средна класа няма", завърши икономистът Ренета Инджова.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.