За румънските медии почти сигурният избор на Лаура Кьовеши за Главен прокурор на Евросъюза е тема номер едно. В основните медии даже се споменава подкрепата за румънката от страна на нормалните българи /тук/.

Европейската преса също обсъжда темата. В уводна статия във френския "Ле Монд" пише, че нейния избор ще бъде добър знак за бъдещето на Европейския съюз. Италианския вестник "Кориере дел сера" в голяма статия пише, че изборът на Кьовеши ще бъде една "малка положителна революция в Европейския съюз".

Само за нашите централни телевизии темата не съществува. Не съществува понеже нашите управляващи се страхуват от този избор, а те управляват и тези медийни източници. 

Все пак, ако Ви интересува темата, можете да проследите моето участие в ЕвроДикоф по телевизия "Евроком", тази вечер, между 20.00 и 22.00 часа и от 18.00 часа в предаването "Темите" по телевизия "Европа".

Честит празник на всички дами! Техен представител ще вкарва в затвора корумпираните в Европа.

/Заглавието на новината в най-голямата румънска телевизия Про ТВ гласи: "Българите подкрепят Кьовеши и се извиняват, че управляващите са гласували срещу нея"/

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.