Според Елена Йончева, водач на евролистата на БСП, лавината от оставки в ГЕРБ е бягство от отговорност. По думите ѝ след „Апартаментгейт“ предстои нов скандал. От Велико Търново Йончева призова Бойко Борисов да си подаде оставката от премиерския пост.

Ще бъдат осветлени сметки за стотици милиони в чужбина и имоти зад граница на управляващите, посочи Елена Йончева и предупреди, че следва „Борисовгейт“, предава БНР.

Йончева, обаче, не уточни - от БСП ли ще направят разкритията за стотиците милиони в чужбина и имотите зад граница или ще чакат отново малкото останали свободни медии и разследващи журналисти да им свършат работата.

„Всички тези оставки водят към „Борисовгейт“. Имам предвид това, че две трети от сигналите за корупция по висшите етажи на властта не се разследват. Това е констатация на Европейската комисия“.

Във Велико Търново, където Йончева се срещна с граждани, недоволни от качеството на въздуха и изсичането на горите в региона, тя призова Бойко Борисов да си подаде оставката като министър-председател:

„Аз осъдих Бойко Борисов на втора инстанция за лъжа. Няма българин в България, който да иска да имаме министър-председател съдебно доказан лъжец

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.