Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 29 юли (четвъртък) в 9.00 часа в храм “Св. Рождество Богородично” в Поморие. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните.

От 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19.30 часа в Читалище „Просвета – 1888“ ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови “Светецът светкавица”. Автор е журналистът Ангел Бончев. Билети ще се продават в храм “Св.Рождество Богородично”.

Лентата разказва за ангелския живот и дивните  чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния.

В “Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира “Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години.
Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.