Партията на Ердоган изгуби Истанбул на кметските избори. Най-вероятно Султанът ще продължава да губи влияние и власт. Очертава се икономиката на съседката ни да бъде срината след недалновидната и агресивна политика спрямо Сирия, ЕС и САЩ.

Преди президента на Турция, с властта ще се раздели приятелят му Бойко Борисов, когото дава за пример пред ЕС. "Слушайте Бойко Борисов", призова днес Ердоган евролидерите на страните-членки. И така му подписа и без това вече издадената политическа "присъда" - излизане от властта.
Прогнозира се, че ГЕРБ ще загуби столицата София и други ключови населени места и градове на предстоящите местни избори в България. Това ще разклати из основи управляващата коалиция и ще постави под съмнение доверието към партията на Борисов, а и към него самия. Тези обстоятелства ще очертаят посоката към служебен кабинет и предсрочни парламентарни избори.
Лидерът на ГЕРБ вече не се ползва от подкрепата на партията на Ахмед Доган/Делян Пеевски - ДПС, чийто електорат досега осигуряваше изборни победи за ГЕРБ на кметските избори в районите със смесено етническо население.

Некомпетентната министър-председателка на Румъния Виорика Дънчила, която се обяви против  Лаура Кьовеши и борбата й с корупцията, бе наказана парламентарно при гласуван вот на недоверие към правителството и свалена от власт.

Безхарактерният Алексис Ципрас също беше изведен от управленския апарат на Гърция. Партията му СИРИЗА изгуби местните и европейските избори. За премиер на "страната на масилините" гръцкият народ избра Кирякос Мицотакис.

Днес партията на унгарския премиер Виктор Орбан претъпя поражение на местните избори в Будапеща, както и в още 10 големи града.

Все по-големи трудности се задават пред управляващите на държавите в Европа, които са в режим на "мека" диктатура.
В това число е и България, където очертаващите се процеси ще бъдат все по-осезаеми след встъпването на власт на новата Европейска комисия и европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, както и след пристигането на посланика на САЩ в България Херо Мустафа.

Преди избора за главен прокурор на България на 24 октомври - по неофициална информация, но потвърдена пред Liberta.bg от няколко независими източника - по спешност в САЩ са призовани да се яват за среща настоящият първи обвинител на държавата Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев - единствен кандидат за главен прокурор на републиката.  Предстоят изненади след завръщането им в България за управляващите политико-олигархични кръгове - по линия на разследванията на САЩ, делото по акта  RICO, докладите на немски, турски и френски служби, които засягат пране на пари, контрабанда, финансиране на терористична организация и др. противозаконни деяние, водещи към официални лица на страната ни. 
Интересно е какво ще отчетат като свършено по тези казуси Сотир Цацаров и Иван Гешев в САЩ - от последното привикване на Гешев в САЩ, заедно с зам.-председателя на ДАНС през месец март, досега.
Между България и САЩ има разписани споразумения за междудържавно сътрудничество за защита на правото в международен аспект, правоприлагането и спазването на редица законодателства в различните отрасли на правото, което вклюва и пълно съдействие при разследвания за извършени трансгранични престъпления.
 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.