Хиляди недоволни от номинацията на Иван Гешев за главен прокурор протестират срещу кандидатурата му пред Съдебната палата в столицата на България
Това е вторият протест срещу кандидатурата му, която остана единствена, след като правосъдният министър Данаил Кирилов отказа да издигне друг кандидат, въпреки че има това право. 

От Инициатива "Правосъдие за всеки" пишат:

Време е да станем гневни! Днес Прокурорската колегия във ВСС отказа да оттегли единствената си номинация за нов главен прокурор, така Иван Гешев остава безалтернативен кандидат. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична държава! Правата и свободите на всички ни са сериозно застрашени от този скандален избор! Да кажем НЕ на Олигархията, която си избира на тъмно нов главен прокурор, и ДА на правото ни като граждани да излъчим достойни кандидатури и да защитим конституционните си права!
#КОЙ иска да бъде съдник и да подчини съдебната власт изцяло - ще му позволим ли?

 

Коментари

  • Вт., 07/30/2019 - 02:13 отговор

    Е той нали уж НЕ искаше да става главен прокурор, защото този пост бил изцапан с кал и т.н.., а сега ей го на единствен кандидат дори! Това е то лицемерие! Едно казва, а друго прави!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.