Кой поддържа Борисов?! Тези, които са на хранилка при него - бизнесмени, които охотно връщат ресто, за да съществуват; некадърни хорица на държавна службица, които извън нея ще ровят в кофите за боклук; спонсорирани от държавната баница, чието първо име е Юда; зависими от висящи в прокуратурата преписки и дела; различни ОПГ-та на всички нива от държавната власт, свързани с върха на управлението

Общото между тях е страхът от падането на Борисов, което ще разплете зависимостите, ще е първата плочка от доминото, с чието събаряне ще се сгромоляса дългата редица на престъпни формации. Некадърните ще останат без работа, престъпниците ще отидат в затвора, а привилегировани лентяи ще трябва да мислят за прехраната си.

Пипалата на Октопода проникнаха дълбоко в българското общество, заразиха с отровата си стотици хиляди българи, които днес са вцепенени от ужас, от мисълта, че България се променя .

Това са поддръжниците на Борисов.

При честни избори те ще изплуват като мръсна пяна. Ето защо е изключително важно наред с оставката на Борисов и Гешев, да настояваме за честни избори - преброяване на населението, машинно гласуване контрол в избирателните секции, нови правила относно работата на ЦИК.

С всеки ден се приближаваме към избори - редовни или предсрочни. Бездействието по гарантирането на честни избори е в полза на Борисов и ГЕРБ. За това Борисов ще "тупа топката", докато може, включително чрез т.нар. "експертни кабинети".

Изходът е активни протести и ангажиране на европейските институции със сигнали за престъпления, декларации, искания...

Времето върви само в една посока.
Изборите наближават.
Да бъдем непримирими!

СИГНАЛИТЕ НА РУМЯНА ЧЕНАЛОВА ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ

"На тези снимки ще видите две от писмата ми до ЕС, ЕК, Европейския съвет и Съвета на ЕС, както и обратните разписки, удостоверяващи , че са получени от посолствата на държавите - членки в София.

Писмата са от 2015г. и от 2017г.

Написани са с цел да се удостоверят факти от действителността в България, демонстриращи погазването на принципите на демокрацията и правовата държава.

Изпратила съм 6 молби и писма и съм получила два формални отговора/ снимки/.

Поискала съм откриване на процедура по чл.7 ДЕС поради тежко и продължително нарушение на ценностите, посочени в чл.2 от Хартата за правата на ЕС.

Един самотен глас, който естествено няма как да постигне резултат.

Борисов и Цацаров ми отговориха -с действия.

Днес Европа беше принудена да отвори очи за безобразното погазване на човешките права в България, за мракобесното управление на Борисов, за корупцията, бедността, окованото слово, репресиите.

Това стана възможно благодарение на двумесечната непреклонност на българския народ, излязъл от мрака на страха и зоната си на комфорт и благодарение усилията на достойните български евродепутати, които направиха нужното да се разбере истината за България, за лъжите на Борисов, за кражбите, насилието, потъпкването на човешките права.

Кога обаче лидерите на държавите- членки- ЕС , СЕ , ЕК, посолствата ще реагират?

Кога ще отворят не само очите, но и устите си за диктаторски режим на Борисов?

Докога с мълчанието си ще подкрепят позорното управление на Герб и умирането на една велика държава?Мълчанието е форма на съучастие.

Борисов пренесе модела "Кой" и в Европейския съюз.И в структурите на ЕС има хора, обвързани от принципите на омертата, защитавали Борисов не по принципни съображения.Време е всеки да понесе отговорността си, начело с Юнкер, който скри стотици сигнали за корупцията в България.

Време е истината за България не само да бъде подложена на обсъждане в Европарламента, но и лидерите на държавите - членки, Съвета на Европа, Европейския съвет, Европейската комисия, посланиците в София да излязат от вцепенението си.Дължат го на българския народ, който мизерстваше, умираше, живееше в страх и отчаяние, за да плаща България на Борисов членството си в Евросъюза, за да се краде от евро фондове, за да богатеят олигарси, чиновници и политици.

Време е!

В България царят отдавна е гол, дами и господа и нищо не може да го скрие!

От вас зависи дали и колко ще ви уважаваме, защото лидер не е титла, а качество, което трябва да се заслужи!

Ние направихме не крачка, а лъвски скок към свободата и ще я извоюваме!

Достойните застават до българския народ и няма да го забравим!

Бъдете хора с достойнство и чест"! - пише Румяна Ченалова.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.