Ние, от „Отровното трио и гражданите“, изразяваме своето удовлетворение от факта, че управляващата мафия се провали в опитите си да всее раздор, взаимни обвинения и нападки между основните опозиционни субекти. Борисов ясно идентифицира кой ще атакува – чрез избори - олигархичната му власт, но усилията му за разделение не успяха. Той няма да спре и всички ние го знаем. Борисов не може да бъде честен играч и само заедно можем да се изправим срещу машината на държавата, използвана за разправа с непослушните, заявяват проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар-експертът Арман Бабикян от "Отровното трио". 

В позицията си те посочват още:

"Готовността на партиите и сдруженията, представлявани от г-н Слави Т. Трифонов, г-н Христо Иванов и коалиционните му партньори, както и от г-жа Мая Манолова и партиите, застанали зад нея, за взаимно сътрудничество за контрол над изборния процес и гарантирането на неговата честност, са нашето оръжие за предстоящата битка на гражданите за промяна. Това е в полза на всички хора, гаранция за спазване на конституционните ни права и ясен опит да се спрат злоупотребите под диктовката на властимащите.

„Отровното трио“ и гражданите смятаме, че последните изявления на „Демократична България“ и „Изправи се.БГ“, както и първоначално заявената позиция на партия „Има такъв народ“, дават шанс за голяма промяна в страната и възможност за постигане на консенсус в бъдещия парламент около стратегическите задачи, свързани с връщането на свободата, демокрация и правовия ред.

Усилията си струват и идва време, в което всеки от нас ще уважава мнението на другия и получаваме шанс да се съсредоточим за атака срещу основния проблем за страната ни, както го правеха гражданите по площадите на България и света в продължение на месеци. Съдбата на държавата е по-важна от отделните интереси на всеки един и дойде време, в което можем да го докажем!"

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.