Сайтът Afera.bg публикува видео от любовната квартира на Кирил Петков. Впечатляващото, което се вижда на тях, е легло, отрупано с пачки и стъклена маса, с пликче тревна маса върху нея.

"ПП занулиха себе си, както дори Петър Стоянов не успя в битката с Георги Първанов, емблематична за внезапен провал в новата политическа история", гласи коментар на снощното участие на неканения измамник.

След като противоконституционният служебен министър и най-бързо пенсионираният премиер на България Кирил Петков се изложи снощи в студиото на bTV (вижте коментарите след видеото), днес сайтът Афера на Веселина Томова публикува:

"На пощата на Афера пристигна скандален видео запис от любовната квартира на Киро и Лена, наета чрез Airbnb."

Ilia IvanovПреди години имаше една група, никому неизвестна - Обратен ефект. Без да го очакват, станаха супер популярна група, а „Моля ви, мадам“ я пееше всеки. На тази неочаквана слава посветиха и албума си, който кръстиха "Ефектен обрат".

Припомням го, защото тази вечер с Кирил Петков се случи нещо подобно - грандиозен обрат, доминиран от неодобрението на Мария Цънцарова и познанията на Любомир Каримански.

Петков връхлетя неканен в студиото, търсейки обратен ефект, целящ представянето му като единствения лидер, осмелил се да дойде на дебат, на който не е канен, за да замести изпадналия в затруднение основен участник. Е, получи се ефектен обрат. Каримански попиля Петков, а Цънцарова го довърши, когато съобщи, че Петков е излъгал и основният участник се е появил на дебат в друга телевизия.

Накратко, ПП занулиха себе си, както дори Петър Стоянов не успя в битката с Георги Първанов, емблематична за внезапен провал в новата политическа история. Наистина ефектен обрат.

Стоян Тончев: Кирил Петков се яви неканен тази вечер на предизборен тв дебат. Не се учудвам на наглостта му, след като съм наясно как Първо главно ни го набута за противоконституционен министър, а след това и за премиер. Сега пак иска във властта и, ако случайно му се отвори отново "парашута", България няма да я има.

Kevork Kevorkian:

СВИНЩИНА

Всеки, който е гледал по Би Ти Ви „Големият дебат“,

ще се съгласи, че думата, която го характеризира най-точно е -

„свинщина“.

Би Ти Ви трябваше да прекъсне дебата, още когато ПростоКирчо направи просташкия си номер и наруши предварително договорения регламент.

Но такова решение е прекалено рисковано за една частна телевизия.

Все едно, тя няма никаква вина – и многократно се разграничи от провокацията на ПростоКирчо.

Водещата Цънцарова се държа достойно.

Поне стана ясно – за всеки, който има грам мозък в главата си, че си имаме работа с човек, който не може да се контролира.

И е реална заплаха изобщо за оцеляването ни.

Резюме на позорния номер – за онези, които не са гледали Дебата:

Би Ти Ви и парламентарно представените партии прецизно договарят регламента на Дебата – включително и участниците в него.

Не е предвидено участие на лидери на партии.

Изненадващо обаче пристига ПростоКирчо – уточненият предварително представител на „Продължаваме Промяната“ Сабрутев не можел да присъства по лични причини – така твърди Големият Лъжец.

После става ясно, че имал участие в друга телевизия.

Представителят на ГЕРБ напуска Дебата – напълно основателно.

Останалите се занимават предимно с лъжите на Кирчо.

„Важното е хората да ме чуят мен“ - казва Лъжльото.

За вас – за нас – за Народа изобщо не стана дума.

Поне за нищо съдбовно важно.

Обади се стар познат от Филиповци и през смях ми каза, че дори в тяхната махала не се държат толкова левашки.

Не се заблуждавайте: когато един човек излъже и наруши самата Конституция, от него може да се очаква всичко.

И не си мислете, че това не се отнася и до вас – до всеки от вас.

Ако не друго, поне попитайте, кога ще получите своя дял от ония 200 милиона евро, които доверениците на Кирчо били прибрали само за три месеца от сделки с руски газ.

Много бих искал тайно да видя, как ПростоКирчо разговаря с техниците, които поддържат машините за гласуване.

Boris Markov: Корнелия Нинова упорито повтаря от няколко месеца, че коалиция с ПП е възможна, но без Кирчо Петков да е премиер. Защото сам си взима решенията, нарушава договорки, не спазва правила и е импулсивен. Тук идва кулминацията. Вчера, един час преди дебата по Бтв, Кирчо Петков предлага на Нинова “гениалната” си идея, двамата импулсивно да нарушат правилата на телевизията и договорките с останалите участници и да отидат заедно в телевизията. Е много е прост! Сега, което си е, си е, дайте да не си кривим душата. И как ще стане с толкова просто момче начело?! Никакъв шанс. Нула.

Georgi Kadiev: Бтв трябваше да изгони Кирил Петков от студиото.
Той излъга, че Сабрутев не може да присъства "по лични причини", а той бил в друга телевизия.
В Харвард не те учат да лъжеш. Знам го от личен опит.

Соня Колтуклиева

Коментар на Явор Дачков:

"Кирил Петков се натрапи в студиото на бТВ без предупреждение и предизвестие на мястото на друг, предварително заявен участник от ПП. Мария Цънцарова го удари много добре, като го попита как ще спазва правилата в държавата, щом не спазва елементарните правила на един предизборен дебат. Деян Николов от "Възраждане" и Любомир Каримански от ИТН също го поставиха на място. "Промяната" затвърждава образа на натрапник, който е нахлул неканен в дома ви, обрал е сребърните прибори от кухнята и се настанява да вечеря в гостната. Такива натрапници просто трябва да бъдат изгонени от къщата. След най-катастрофалното управление в новата ни история, Кирил и Асен направиха и една от най-катастрофалните предизборни кампании в историята на парламентарните избори, губейки подкрепа не с дни, а с часове. Изглежда, че и това им се вижда малко, та изпратиха Кирил Петков да ускори низходящия тренд до неделя."

Дебат като airbnb креват

ahtezimedii.com

Снощи станахме свидетели на поредния, но и най-грозен цирк от предизборната кампания. След като се нагледахме на нелепите опити на ДБ за пръв път да се докосне (буквално и преносно) до хора, които никога няма да гласуват за тях, след като се нагледахме на безумни клипове, след като в предизборен диспут в „Панорама” почти не се стигна до бой (за което вече писахме в „Ах, тези медии!”), дойде ред на скандалното поведение на бившия ни премиер Кирил Петков, който буквално нахлу в студиото на бтв, като най-нахално се включи в дебата на мястото на кандидат-депутата от „Продължаваме промяната” Венко Сабрутев.

Водещата Мария Цънцарова бързо се окопити, правилно отбелязвайки, че правилата са нарушени. ”Без никакво предупреждение Венко Сабрутев не се появи, а тук виждаме Кирил Петков. Какво правите тук”, запита тя. Това не попречи на Петков най-безцеремонно да излъже, че Сабрутев имал „лични причини” да не се яви и „понеже няма по-добър от мен да обясни политиката на ПП, се явих аз”.

Съвсем логично, останалите участници в дебата се ядосаха, което доведе и до напускане на студиото от страна на Деница Сачева от ГЕРБ, както и на Томислав Дончев, който обясни присъствието си там така: „Явно това е свободно мероприятие, в което всеки, който е решил, може да се включи. Оказах се на 15 минути оттук и реших да се включа и да кажа само няколко важни неща. Ако ние не покажем, че сме способни да спазваме правилата, къде отиват всичките ни програми”.

Този въпрос зададе и Цънцарова към Петков – как да вярваме, че ще спазва правилата в държавата, щом не спазва елементарните правила на един предизборен дебат. Разбира се, той не отговори на въпроса, а продължи да шикалкави.

Но какъв е проблемът, ще попита някой от малцината останали наивници, които още с възхита гледат и слушат Кирил Петков.

ПРОБЛЕМИТЕ

Най-същественият – поредното нарушаване на правилата от страна на Петков. Разбира се, на фона на погазването на Конституцията, тази проява на Петков изглежда като безобидна шега. Но е поредната, а и не последната.
Явно Петков не осъзнава, че по този начин вреди на ПП, което пък говори за определена социопатия в поведението му (повече тук). Това вече води към следващ проблем – е ли в Петков в състояние да е на каквато и да е отговорна длъжност в държавата? Да взима решения, от които зависи бъдещето на страната? Ако пък съвсем съзнателно е предизвикал този цирк, на какви субстанции е. Последният въпрос беше зададен съвсем сериозно и от редица зрители в социалните мрежи, които дискутираха видяното – „На какви субстанции е Петков?”, „Ако беше дал проба преди да влезе в студиото, какъв ли щеше да бъде резултатът?” и т.н.
Дебатът не беше лидерски – това категорично беше определено в правилата. Макар по-късно Петков да опита да спретне поредния цирк, този път на стената във Фейсбук профила си, заявявайки, че „Не се поколебах да тръгна към bTV, за да се явя на обявения като лидерски дебат на мястото на моя колега…” Не, Кириле, дебатът не беше лидерски, това беше ясно, категорично го потвърди и Цънцарова, нямаше и нито един друг лидер. Е, ако не броим влетелия Петков, който жертвоготовно не се бил поколебал да тръгне по късни доби към бтв. От бтв също забиха поредния пирон в ковчега с лъжите на Петков, след като часове след диспута излязоха с позиция, че: „bTV организира всички предизборни дебати с ясни правила към участниците и очаква да се спазват след приета покана за участие. В деня на дебата (28.09.2022) имената на участниците станаха ясни, като ПП “Продължаваме промяната” излъчи за свой представител Венко Сабрутев.“
Лъжата, поредната – Петков първо каза, че г-н Сабрутев е възпрепятстван. Впоследствие, след като водещата директно му зададе въпроса дали е бил замислил този план и дори е бил поканил и Корнелия Нинова, която не се е съгласила да участва в този цирк (разбира се, да не е луда), Петков както винаги започна да шикалкави, дърдорейки по други теми.
Има договор и правила за участие, които са приети и подписани от участниците в дебата. Съзнателно Петков ги нарушава. Докога ще го търпят? Бтв, в частност Цънцарова, трябваше да приканят екс премиерът да напусне студиото.
Поведението на Петков продължи да бъде скандално, като още на първия кръг въпроси, взе думата, което предизвика логично недоволство останалите участници и дори водещата го помоли да изслушва опонентите си. 
За пореден път Петков разкри същността си, което потвърди и Любомир Каримански от ИТН, който припомни на експремиерът ни, че когато са управлявали заедно „на лидерските съвети казвахте, че трябва да сложим една лъскава опаковка и какво е вътре, само ние да си знаем”. Отговор, разбира се, не последва, а само поредната ехидна, инфантилна, нагла или както искате я определете, усмивка на Петков.
Да, добре прочетохте – Петков не е луд, той е един манипулатор, който от стъпването си на политическата ни сцена, та до този момент включително, всячески и постоянно опитва да разиграва както партньорите си, така и избирателите. „Да сложим една лъскава опаковка” – са негови думи, които ясно говорят за целта му да заблуди суверена. Лошото е, че голяма част от избирателите безспорно са наивници, които се прехласват по дипломи, приличен и спретнат външен вид, позьорска усмивка и прочее визуални ефекти. Че отвътре се касае за гнилоч, не се замислят.

И дори опитите от страна на най-твърдото ядро ПП поддръжници да замажат гафа с обяснението, че ГЕРБ бягали от дебат с Петков и Василев, поради което Петков, видите ли, се принудил да ги притисне, категорично не е вярно, защото Делян Добрев  от месеци ги кани на дискусия. А освен това, в студиото не беше Борисов, та да има дори минимално оправдание за връхлитането на съпредседателя на ПП.

МЕДИИТЕ

Как реагираха бтв и Цънцарова, вече споменахме. Дали се касае за прекален и пореден толеранс към Петков, или тотално блокиране и невъзможност за справяне със ситуацията, е друг въпрос. Нека и отбележим, че става въпрос за предаване на живо, което затруднява възможността за най-адекватна реакция.

Но питането ни касае другите медии, които след това мълниеносно отразиха случилото се. Какъв мислите, че беше акцентът в повечето – скандалното нахлуване и поведение на Кирил Петков ли? Не, грешите! Основното за някои от медиите ни, обожаващи да се самоопределят като стожер на обективността, обожаващи и да се жалват от позорното – по думите им – място, което ни отрежда едно тяхно любимо чуждестранно НПО в класацията си, не беше скандалното включване на експремиера ни. Интересното, важното, това беше напускането на Деница Сачева, както и присъствието на Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Дневник” ни уведомяват, и то още в заглавието си, че: „След неочаквана поява на Кирил Петков на предизборен дебат ГЕРБ демонстративно напусна студиото”. Как го разчитате това, м? Неочаквана, сиреч безобидна поява на Петков, но демонстративно, грозно напускане на студиото от представителите на ГЕРБ. Уау!

Клуб Z не падат по-долу: „Поява на Кирил Петков в тв студио изгони ГЕРБ”. Поява, разбирате ли, някаква си поява, сякаш Петков се е разхождал в телевизията и е решил да надникне случайно в това студио. Много мило…

Медиапул също ни уведомяват, че просто „Изненадващо Кирил Петков се появи на предизборен дебат, а от ГЕРБ напуснаха”. Офнюз не изостават от тренда: „Внезапната поява на Кирил Петков на предизборен дебат предизвика напускане на Сачева и Т. Дончев”. Нелепи са и от телевизията, позволила Петков да остане в студиото, а именно бтв, които най-невинно ни съобщават: „Обрат в дебата по бтв: Кирил Петков вместо Венко Сабрутев, ГЕРБ напуснаха”. Обрат? Ко речи? За мач ли говорим, някой е водил до момента, след което другият отбор обръща резултата…

Изненадващо, неочаквано, появил се – все думи, целящи да омаловажат нахлуването на Петков в студиото, както и нарушаването му на регламента. Не знам какво щеше да стане, ако така случайно, студиото в момента бяха решили да посетят Бойко Борисов или  Станислав Трифонов например. Вероятно щеше да се получи мила среща, нали?

ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Тяхната (нашата) реакция предстои съвсем скоро. И от тази реакция в голяма степен ще зависи какво ще се случи след това в страната ни – защото не е нормално, безсрамно е думата, не просто да участваш, а целенасочено да създаваш такива циркове, когато страната ти е в криза. Това не е политика, не е отговорно поведение, най-малкото не е адекватно действие на лидер на партия, която се надява отново да управлява. Но това съвсем ясно показва отношението на ПП и Петков към хората – арогантно, неуважително, безцеремонно.

А ако Петков си е мислил, че така ще вдигне все по-сгромолясващия се рейтинг на партията си, дава отново ясен сигнал за липсата на здрав разум у него. Направи именно обратното – ускори затъването ѝ в калта, но с нея се опита да повлече и всички останали, принизявайки до крайност и без това критично ниското ниво на политиката в България.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.