На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България, съобщи държавният глава Румен Радев.

На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България. Това написа президентът Румен Радев в профила си във "Фейсбук". „Уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от преодоляването на изпитанията, пред които сме изправени днес“, посочи президентът.

„На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България. Превъзмогването на духовната криза изисква моралният пример на хората, чиято саможертва е вложена в темела на българска държава, да бъде не само спомен, а да вдъхновява и ръководи делата ни в ежедневието. Достойно бъдеще за страната си можем да градим, само когато сме единни като нация“, допълни той.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.