Не намирам разлика между информационната завеса на СССР, за която съм чел, от прозападната (САЩ), на която съм свидетел сега и намира отблъскващ израз в комуникацията и отношенията между хората в социалната мрежа. Едните са искали да се чува само съветската пропаганда, а сега другите - само евроатлантическата пропаганда.

Най-тъжното в този объркан свят на ценности и криворазбрана свобода на словото е, че определящите се като демократи и либерали отричат и дори заклеймяват всичко, което се различава от тяхната линия на поведение и мислене. Въобразили са си, че само те и единствено те са носители на истината.

Е, да - но не са!

Сблъсъкът на идеи трябва да е между идеи. Сблъсъкът на факти, с факти.

Обидите, агресията и цензурата ни превръщат точно в това, което уж отричаме, избягваме и не искаме да бъдем!

В продължение на гореизложеното изразявам абсолютно отвращение от действията на всеки персонален цензор, независимо от коя страна на "завесата" стои. И в тази връзка искам дебело да подчертая, че: споделящите съмнения между думи и дела на украинските власти не са задължително фенове на Путин; критикуващите Кирил Петков не са задължително платени тролове или почитатели на Борисов, на ГЕРБ, на Москва; имащите и мултиплициращи различни мнения в никакъв случай не толерират войната и отнемането на човешки животи; светът не е такъв, какъвто някой се опитва да ни го представи и наложи, а такъв, какъвто го виждаме, чуваме и усещаме!

"НЕ" на цензурата и агресията! "ДА" на различното мнение и свободното му изразяване!

***

От случващото се, а и след доставките на изтребители от САЩ за Украйна, можем да направим обосновано предположение, че войната скоро няма да приключи.

Известно е, че макар неофициално, България също мощно доставя оръжия и боеприпаси за Украйна, което бе изречено и от съпредседателя на ДБ и председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов.

От тук нататак можем само да се молим войната от Украйна да не се пренесе и на други точки от Европа, защото на главата на изпълнителната власт у нас нямам никакво доверие за абсолютно нищо.

Има и един много важен въпрос, на който все още не сме получили отговор от управляващите: Скоропостижното уволнение на директора на "Кинтекс" свързано ли е с доставките на оръжия за Украйна и цели ли се с това нещо случващото/лото се в държавния оръжеен сектор да бъде усърдно скрито от гражданите?

Стоян Тончев

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.