Ей, парламентарната опозиция, нали на нас разчитате да пробиете медийния монопол на властта, за да се чуе и вашият глас. Тъпаци!, обръща се към БСП журналистът Соня Колтуклиева

На всички депутати, които гласувахте поправката “Пеевски” за медиите ще ви се изплюя в лицето и ще ви кажа - страхливци! Ще се побъркате от шубе от един Корпулентен манипулатор и от медийния рекет на ратаите му.

Чрез това, което той ви излъга да приемете, унищожавате и малкото независими гласове. Ей, парламентарната опозиция, нали на нас разчитате да пробиете медийния монопол на властта, за да се чуе и вашият глас. Тъпаци!

Вижте какво трябва да декларираме: “До 30 юни всяка година се подава декларация – чрез попълване на електронен формуляр на интернет страницата на Министерството на културата МК. Информацията ще се подава и до Агенцията по вписванията и трябва да бъде обявена и в Търговския регистър.
Декларира се и всяко получено финансиране през предходната календарна година. В декларацията се посочва размерът и основанието за финансирането, както и данни за лицето, осигурило средствата, договори с партии, данни за обществени поръчки и получени евросредства, както и донорите. Декларират се и заемите към банки. Когато лицето, което фактически контролира съдържанието на медийната услуга или редакционната политика, е различно от действителния собственик на доставчика на медийна услуга, това обстоятелство се обявява в декларацията.
Ако установи нарушение, съответно глобите са от 10 до 15 хил. лв. Санкцията нараства при повторно нарушение от 20 до 30 хил. лв. Същите са глобите и за неподаване на декларация.”

Това не е изсветляване на медиите. Това е шпионаж! За да разберат кои са рекламодателите и спонсорите ни и да ги погнат. На мен ми се е случвало вече. Спонсори са се отказвали от подписани договори - под натиск от властимащи. 
Това е акция за сплашване на онези, които подкрепят свободните медии.

Техните медии ги хранят с пари от еврофондовете. Те проблеми нямат. 203 651 лева за Беновска, например. Стотици хиляди за телевизия “Европа” и “Канал 3” от държавата, за “24 часа”, също.

Знаете ли колко бизнесмени са ми казвали: адмирираме критичните ти коментари, харесваме сайтовете ти, но не можем да си сложим банера до публикациите ти срещу Делян Пеевски и Владислав Горанов, много е опасно за всеки бизнес.

А знаете ли колко милиона са взели от КТБ Ирена Кръстева и Делян Пеевски за “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”? Не знаете. И спецпрокурор Гешев не знае. Тогава вижте милионите, за които разказах и документи показах в “Честно казано с Люба Кулезич” на 6 февруари 2019 г..
https://5gmedia.bg/…/na-vnimanieto-na-prokuror-geshev-milio…

Самият Пеевски, за да замете следите на финансирането си, обяви, че “дарява” медиите си на журналистите - да си правят фондации и кооперации. Тодор Батков постъпи вече така със “Стандарт”. Цяло чудо е да откриете фирмата-издател и адреса на много от свинските медии и сателитите им, за да ги съдите за клевета, например. Те пак така ще мишкуват, защото тях “няма кой да ги накаже”. 
Да накажат нас - мераклии много. И го правят. Данъчният тормоз е неимоверен - питайте издателите на “19 минути” да ви кажат. За по-неукротимите, като Огнян Стефанов, Димитър Стоянов, Веселина Томова и мен, например, има съд и арести, за Люба Кулезич, Стоян Тончев - побои.

Опозицията, за кой пореден път показвате, че не схващате в какви капани ви набутват?! Жалки сте.

Коментар на Соня Колтуклиева

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.