Очертаваме се като център и не добре да се явяваме на изборите в обща листа с "Демократична България". Ще разговаряме и с Мая Манолова, които са в ляво, и с Христо Иванов, които са в дясно, но за общи действия след изборите.

Това каза в Нова тв бившият служебен министър Кирил Петков, който заедно със своя колега Асен Василев учредиха "Продължаваме промяната". Той обясни, че техните леви привърженици не биха гласували за Христо Иванов, а десните не биха гласували за Мая Манолова. Петков увери, че още другата седмица ще проведе разговари с Христо Иванов и Мая Манолова, които протегнаха ръце и отправиха оферта към новата им формация.

"Искам в следващия парламент да имаме 121 депутати, една коалиция на почтените. Очаквам да имаме на изборите по три от това, което ни дават сега социолозите, тоест - около 30%", допълни Кирил Петков.

Кирил Петков е убеден, че главният прокурор Иван Гешев трябва да приключи предсрочно мандата си.

Вчера стана известно, че "Продължаваме промяна" на Кирил Петков и Асен Василев са подписали споразумение с бургаската  ПП "Средна еврпейска класа" (СЕК) на общинския съветник Константин Бачийски и партия ВОЛТ. СЕК и ВОЛТ вече се явяват мандатонистел на новата коалиция "Продължаваме промяната", която ще се яви на предстоящия вот за парламент на 14 ноември.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.