Русия е в много трудна ситуация. Това обяви американският държавен глава Джо Байдън, цитиран от Вашингтон Пост.

Държавният глава говори преди заминаването си от Швейцария. Той проведе дълга среща с руския държавен глава Владимир Путин. Двамата се договориха да проведат преговори по няколко важни споразумения. Представител на американската делегация обяви, че преговорите са преминали в добър тон. Той е бил прям и много делови. Байдън смята, че е абсолютно възможно да се намерят големи общи споразумения. Той обясни, че Русия е в трудна ситуация и е притискана от Китай. Страната се опитва да запази своя статут на голяма страна.

САЩ са отворени за диалог.

Държавните глави на САЩ и Русия постигнаха няколко важни договорки на срещата в Швейцария, съобщи ТАСС.

Договорено е да бъдат върнати обратно посланиците на двете страни. Подновени ще бъдат и дискусиите по няколко основни общи теми.

Американската администрация ще продължи да повдига въпроса за човешките права. Американският държавен глава Джо Байдън обяви, че има реална възможност за подобряване на диалога, въпреки различията.

Той е предложил да бъдат определени различни важни обекти, който да се считат за недосегаеми за нападения по какъвто и да било начин. Държавният глава определи тона на срещата като положителен.

Руският държавен глава Владимир Путин обяви, че двамата са разговаряли на един и същи език. Той смята, че за да се намери реална стабилност, двете държави трябва да се договорят за правила на поведение във всички основни области.

Путин смята, че договаряне може да има по всички въпроси. Той заяви, че разговорът намира положителни решения.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.