В Италия лично вътрешният министър и вицепремиер Матео Салвини се зае с разрушването на луксозните вили на известния мафиотски клан Казамоника.

С бяла каска на главата в булдозер той демонстративно събари покрива на един от скъпарските имоти пред обективите на медиите, съобщава Ройтерс.

Ще преследваме престъпниците квартал по квартал, улица след улица, вила след вила, магазин след магазин. Ето за това членът на клана Казамоника, който сутринта ме покани на кафе, което аз отказах, ще трябва да си намери друг с когото да го пие“, каза Матео Салвини пред репортерите.

 

След като пое вътрешното министерство през юни, Салвини обеща твърди мерки срещу организираната престъпност и незаконната имиграция. Той критикува ромските лагери от години и се закани да ги премахне с булдозери.

През юли т.г. 33-ма членове на ОПГ, която се занимава с лихварство, изнудване и продажба на наркотици, бяха арестувани при полицейски акции срещу кичозни имоти, пълни с позлатени огледала, мраморни скулптури на животни и екстравагантни, пищни мебели.

Наречен "Капитанът" от поддръжниците му, Салвини публикува на Twitter видеоклип от събарянето на една от вилите, в който казва: "Капитанът активира булдозера!"

Вилите ще бъдат превърнати в детска площадка, категоричен е Салвини. 

При масирана полицейска акция миналата седмица бяха конфискувани осем незаконно построени вили в Рим, принадлежащи на клана Казамоника.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.