И отиващата си седмица ще запомним с пресконференциите на спецпрокуратурата и МВР. Ката ден пресконференции за "ударени" производители на алкохол, хотелиери, лекари и т. н. Задъхано ни съобщават за задържани, обещават да повдигнат обвинения и хвърлят димки в общественото пространство.

Никой обаче не задава въпроса защо задържаните са арестувани от МВР по разпореждане на спецпрокуратурата. А това означава, че в структурите, йерархията и субординацията на всичките 15-20 служби и агенции, които се борят с корупцията и контрабандата, не се работи и служителите им лежат на рамото на спецпрокуратурата. Защо получават заплати, не се знае.

Тази абсурдна ситуация извиква подозрението, че властта прави някакъв пуч срещу себе си, като оставя БОРКОР, ДАНС, ГДБОП, НАП, Финасовото разузнаване, митниците и останалите шпионски служби, които не съм в състояние да изброя, да бездействат. А властта скъсва от работа задниците на спецпрокурорите. Как си изкарват хляба обикновените прокурори и останалите държавни агенти, не е ясно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.