Във връзка със започналото дело в САЩ срещу фактори в България - "В съда в САЩ е внесен иск срещу Пеевски, Цеко Минев, БНБ, ПИБ, ВТБ, квесторите на КТБ..." - ФБР са извършили подробни и задълбочени разпити и анализи на придобитата информация от много важна фигура (бившо длъжностно лице), свързана с надзора на банковия сектор у нас.

Liberta.bg получи информация от свои източници в САЩ, че пред ФБР е описана цялата схема за фалирането на КТБ. Активирана е и американската прокуратура.

По задействания с искови молби Закон РИКО и образуваното дело в Ню Йорк, се разширява броят на разследваните субекти. Включени са висши представители на изпълнителната и съдебната власт в България. Въпреки че не се афишират конкретни имена, до нашата медия стигнаха 3 такива - на лице от изпълнителната власт,  лице от съдебната власт и почетен сарайски политик.

След 20 март командировани представители на ФБР пристигат в България и ще бъдат в страната ни минимум до края на месец април. Ще бъдат извършени множество разпити на свидетели по делото "КТБ", включително ще бъде разпитан и задържаният.

 Източници на Liberta.bg довериха, че тази информация сериозно е обезпокоила властта у нас и е осъществена спешна завера по късни доби в Банкя.

Срещал ли се е главният прокурор Сотир Цацаров с министър-председателя Бойко Борисов?

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.