Съветникът на президента на САЩ по отношение на Русия и Европа Тим Морисън подаде оставка.  Това се случва преди той да даде показания пред Конгреса на САЩ по процедурата на импийчмънт срещу Доналд Тръмп.

Тим Морисън трябва да даде показания в Камарата на представителите в четвъртък. Той е един от официалните лица, присъствали на телефонния разговор на Тръмп с украинския президент Зеленски през юли тази година.

Припомняме, че при апокрифното посещение в САЩ на главния прокурор Сотир Цацаров, неговия заместник Иван Гешев, както и ръководителите на ДАНС Димитър Георгиев, Националната разузнавателна служба Атанас Атанасов и служба "Военна информация" Велко Атанасов,  те са разговаряли именно с Тим Морисън, стана ясно тогава от снимка разпространена от пресцентъра на прокуратурата. Сред темите за разговор между него и българската делегация са били обсъждани въпроси, свързани с Европа, Русия и контрола над оръжията за масово поразяване.

Тим Морисъв е вече бивш съветник на президента Доналд Тръмп и бивш член на Съвета по национална сигурност в администрацията на американския президент. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.