Кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов проведоха днес работна среща с представителите на туристическия бранш в Поморие. На нея беше коментирана актуалната ситуация в сектора, подготовката за предстоящия летен туристически сезон и предприетите мерки за възстановяване на туристическите услуги в града, предвид пандемията от COVID-19.
„Полагаме максимални усилия да популяризираме туристическите, културните и исторически забележителности на Поморие. Още от началото на месец юни стартираме с културния и спортен календар на Общината, така че уикендите да предлагат интересни събития, които да привлекат туристи и гости в града ни. Работим по лятната програма, като един от акцентите ни е, че тази година Лятно кино „Яворов“ ще заработи с пълния си капацитет и ще предлага както сцена за нови събития, така и кинопрожекции на хитови заглавия. Паркирането в Поморие ще остане безплатно, с изключение на паркинга пред Общината и на Рибарско пристанище – Поморие, които ще предлагат платено паркиране с осигурена охрана и видеонаблюдение.“, каза кметът Алексиев. По време на срещата той представи и част от одобрения Генерален план за организация на движението, който предвижда още през това лято площадът пред НЧ „Просвета 1888“ да бъде преустроен като пешеходна зона.

Пред присъстващите бе представен и работният вариант на новия туристически сайт на Община Поморие, в който ще бъде поместена информация за всички хотели, ресторанти, къщи за гости, туристически обекти, забележителности и др., напълно безплатно, по желание на бизнеса и всички заинтересовани страни.

Заместник-кметът Янчо Илиев съобщи, че Община Поморие предвижда средства в размер на 24 хил. лева за Фонд „Култура“, като целта е да бъдат подкрепени, чрез съфинансиране от Общината, всички нови идеи и предложения за културни празници и мероприятия  от страна на туристическия бранш, неправителствените организации и др. местни инициативи.

На срещата присъства представител на Летище Бургас, който съобщи, че за новия сезон са разкрити седем нови линии, включително Клуж (Румъния) – Бургас и Киев – Бургас.

Началникът на РУП Поморие гл. инспектор Георги Куцаров съобщи мерките, които ще бъдат предприети за осигуряване спокойствието и сигурността за жителите, гостите и туристите на гр. Поморие, включително с осигуряване на общо 44 командировани полицаи за периода от 15 юни до 15 септември, със засилено присъствие на екипи през юли и август, както от “Охранителна”, така и от „Пътна полиция“.

Активно участие в срещата взеха и представителите на туристическия бранш, като отправиха своите въпроси и предложения, част от които ще могат да бъдат изпълнени още преди началото на сезона, като например ремонт на детски кътове и пейки, както и монтиране на емблематичния за Поморие часовник в центъра на града.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.