Футболният плонж на “разследващия” репортер на “Господари на ефира” е грозен. Но още по-грозна е реакцията на институциите. Арестуват двама побойници (?!) след намеса на прокуратурата. От САЩ се обажда премиерът с изявлението, че е разпоредил на МВР да се вземат спешни мерки. 

 

Плонжовете на лакейската журналистика. Валерия Велева на амбразурата в защита на премиера Борисов:

“Скандалната симулация на репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов бе превърната в национален проблем след личната намеса на премиера Бойко Борисов, който е бил брутално подведен от процедурите на шоуто и Нова телевиция, че става дума за бит журналист.
Министър- председателят нареди скоростни действия на полицията и двамата скандалджии бяпа набедени за нападатели и арестувани, въпреки липсата на обективни доказателства.

Както се казва, на лъжата краката са къси и истината лъсна много скоро - оказа се, че жертвата не е Върбанов, а служителите, които си вършат работата, пазейки частната собственост на шефа им, каквито и са задълженията им.

Жертва са не само те, но и премиерът Бойко Борисов, който бе подведен и сега ударът от измамата тегне и на неговия имидж, че толкова лековерно се е доверил на продуцентите на “Господари на ефира” и манирулациите на Нова тв. “

.... Не обръщайте внимание на правописните грешки. Те са най-малкото прегрешение в този слагачески текст.
Когато властта маже, как медията лиже...

Димитър Върбанов - аут от "Гоподари на ефира" и потенциален клиент на прокуратурата

А, бе, как така ще бият репортер на Джуди Халваджян, брат на Маги Халваджян! Че той е близък с властта, той се прегръща с Бойко Борисов, той печели обществени поръчки, той е неприкосновен!

“Дал съм им час и половина срок за ми докладват арестувани, задържани съответно побойниците и с цялата строгост на закона да бъдат наказани.” ( Бойко Борисов, 27 септември )
Премиерът нито се трогна, нито му пука, че данъчно-следствено-прокурорската хунта преследва мен, Огнян Стефанов, “19 минути”, “Сега” и други журналисти и издания, че арестуваха разследващия журналист от Биволь Димитър Стоянов и румънския му колега, че похитиха телевизия BIT, че притискат Веселина Томова, че пребиха младия журналист Стоян Тончев, че министерства и оперативни програми финансират малотиражките под контрола на Пеевски и ниско-рейтинговото радио на Илияна Беновска... 
Посещението на премиера Борисов в САЩ, съпроводено с каскада от гафове и смехотворен пиар, се увенча и със защита на “бития” репортер от екипа на Джуди Халваджян! Защо министър-председателят не беше така гневен и съпричастен след публикациите на Associated Press, New York Times, Washington Post за среднощния арест на Димитър Стоянов и Атила Биро?! 
Всяко фаворизиране на телевизии и предавания, на издателски групи от страна на властта изкривява медийната среда и води до срамното 111-то място в света по свобода на словото. 
Защо Бойко Борисов е закрилник на едни медии, пък е сляп и глух за насилието над други медии?! Защото си мисли, че медийният комфорт му е в кърпа вързан от Делян Пеевски, Фамилията Халваджян, Нова телевизия, БНТ, Канал 3, телевизия Европа, Валерия Велева, Илияна Беновска, Венелина Гочева, Петьо Блъсков... Да, ама това е изкривена реалност, в която той се спотайва, неискайки да види истинската реалност: на засилващата се инфлация, на повишаващите се цени, на задушавания малък и среден бизнес, на произвола на НАП, на атмосферата на безверие и отчаяние... Истинската реалност е, че държавата е изнасилвана от Пеевски-Цацаров-Горанов и компания, които решават как ще прилагат закона, кого ще хвърлят на кладата, кого ще помилват, кому ще дадат да прави бизнес и кому ще откраднат бизнеса. 
Аз по-безсилен и объркан премиер от Борисов, както се държи напоследък, не съм виждала. И намесата му от Ню Йорк в полза на репортер на един от лакейската му медийна кохорта е потвърждение на рефрена “...и погрешен е всеки нов ход”.

... "В ерата на лъжите да кажеш истината е равносилно на революция." (Джордж Оруел)

Миролюба Бенатова: "Господари" са кеча в ефира, царят е гол

Магърдич поздравява брат си Джуди, че е уволнил репортера-измамник. А кой се е обаждал да търси протекцията на премиера Борисов чак в Ню Йорк? 
Халваджян са невинни. Нова е невинна. Премиерът е подведен. Прокуратурата е подведена. А репортерът го чака 5 години затвор за измама. 
Продуцентите и телевизията трябва да носят отговорност за излъчваното от тях съдържание!
Другото е бягство от отговорност!

...Бойко Борисов и прокуратурата сега пък да съдят “Господари на ефира” и Нова телевизия за подвеждане и уронване на престижа!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.