"Продаването или разпространението на оръжие е в конфликт с духовната същност на България. България е призвана да работи в невидимия свят, а не да участва във военни конфликти или да ги захранва.
Войната в Украйна ще продължи дълго, дълго... като терористична и партизанска. Военните действия постепенно ще затихнат и вероятно лунното затъмнение на 16 май ще смени властта в Киев.
Операцията в Украйна е най-малката част от новия свят, който стартира на 12 януари 2020 г. Ще има нови "железни завеси", нови стени, нови валутни реалности, нови съюзи и нови условия в рамките на разрастващите се корпоративно-държавни дигитални диктатури. Ще има нови пандемии, климатични катастрофи,нови военни операции, вероятно нови фантастични заплахи.“

По бодливата тема за войната в Украйна, за оръжията и духа, за мисията на страната ни и заплахите, които разрушителната планета Плутон ни е приготвила - за всичко това разговаряме с един от най-известните астролози у нас – Силва Дончева.

Силва Дончева пред LIBERTA.BG и нейния прочит на звездната карта на България и Украйна.

-    Госпожо Дончева, преди дни написахте по повод дилемата - да дадем или не оръжие на Украйна, че „неутралитетът е единственото спасение за България“. Защо не бива да го правим, според  Вас?

-    Неутралитетът е необходим, не защото България е заплашена, а защото участието във военен блок, както и произвеждането, продаването или разпространението на оръжие е в конфликт с духовната същност на България, която е свързана с православието и с изучаването и разпространението на Словото за Новата епоха на Водолей. България е призвана да работи в невидимия свят, а не да участва във военни конфликти или да ги захранва. Затова, както казвам – нашето оръжие е нищо в материален план, актът на даването, обаче, е всичко и е катастрофа. Така че, от нашата сдържаност, разум и молитви, разяснения, съпричастие и хуманитарна помощ, зависи бъдещето ни, като аргументите са преди всичко духовни, но затова и определящи.

-    От пет години Вие говорите за страховитата планета Плутон, която доминира в астрологичната карта на България и ще се задържи там цели 34 години. Какви са „благостите“  на този повелител на подземното, измамите, войните и смъртта?

-    Плутон е сложна и изискваща планета. Тя преобръща и променя всичко в живота. Започна своя танц над върха на хороскопа на България на 12 януари 2020 г., когато осъществява съвпад със Сатурн, Меркурий и Слънцето в знака на Козирог, съзвездие Стрелец. Това е символ на цялостно преобръщане във финансов план: опасност от фалити, финансова задлъжнялост, скрити и задкулисни сделки, в които участва държавата, опасност за имотите и парите на обикновените хора, дори е застрашена националната сигурност и териториална цялост на страната ни. Все пак, това е планетата на смъртта, както се видя по време на истерията около Covid-19. С една дума, Плутон може да преобърне много фактори в живота. Това е един цикъл, който е около 34 години, разбира се, с периоди на затишие и кулминация. Това е време на преобръщане и старото не може да се върне.

-     Колко още ще продължи войната в Украйна, според звездните Ви прогнози?

-    Войната в Украйна е още от началото на миналия век – национализация на земята, гладомор, бандеровско сътрудничество с нацистите, партизанска война дълго след края на ВСВ, нова нацификация още от 1991 година, поощрявана от западните сили и НАТО, скандалът за Крим, терорът над Донбас... Tака че ще продължи дълго, дълго...като терористична и партизанска. Разбира се, активните военни действия постепенно ще утихват и вероятно, без да знам хороскопа на Украйна, лунното затъмнение на 16 май ще смени властта в Киев. Сатурн ще премине над меридиана, където се намира Киев, а Сатурн е символ на промяна, или решителни стъпки в нова политическа посока.

Операцията в Украйна е най-малката част от новия свят, който стартира на 12 януари 2020 г. В центъра е икономиката и промяната в икономиката, както и тенденцията на знака на Козирог, за който писах 2019 г. Ще има нови железни завеси, нови стени, нови валутни реалности, нови прегради, нови съюзи и нови условия в рамките на разрастващи се корпоративно-държавно дигитални диктатури. На 12 януари 2020 г. глобализацията на физически план се отмени, но на виртуален план, обаче, не съвсем. Мрежовите системи ще са по-единни, но и там ще има доста условия и прегради.
Светът по определение не може да се унифицира, Бог обича разнообразието, в което точно се ражда прогреса. В този смисъл, всяка раса, цивилизация, група, култура и индивидуалност са ценни и не могат да бъдат напълно погълнати. На фона на всичко това, Украйна е само брънка от голямата промяна. В тази редичка ще има нови пандемии, климатични катастрофи, нови военни операции, вероятно нови фантастични заплахи. Основната тенденция, обаче, е символът на Козирог към разделение и обособяване във всяко едно отношение. В този смисъл е опасно да не се засилят тенденциите към свръхнационализъм, расизъм и авторитаризъм във вариациите на бъдещи диктатури.

-    Какво бъдеще очаква България?

-    В духовен план, България трябва още повече да се фокусира върху своята духовна мисия. Още повече, че ще бъдем ограничени донякъде в някакъв вид съюз или обединение. Нашата задача, обаче, е да опазим православието, да опазим словото на Учителя, да го изучаваме и разпространяваме. Това е задачата и на Русия, която, както беше казано в един филм на Стойчо Керев, е най-голямата българска държава: една вяра, една писменост, един език. Но духовната, не толкова физическа връзка с Русия, е огромна тема, която е неизчерпаема.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.