Чиновническият вот е гарантиран, защото сградите на местната и централната власт (в т.ч. сградите на териториалната администрация на изпълнителната власт) са пълни със случайници и некомпетентници. Тези хора (заплатаджиите) знаят, че са в преповече от необходимото за тази работа, излишни са и са назначени като електорални единици, а не заради качествата им. Наясно са, че ако не гласуват правилно ще бъдат сменени с други или просто ще бъде съкратен щатът им. Затова се страхуват от промени в ръководствата.

При корпоративния вот е много по-различно, защото бизнесът не плаща заплати от държавния и/или общинските бюджети (данъците на гражданите). При него всяка бройка е обоснована и е според нуждите. Затова държи на кадрите си, които в България са дефицит. Предприятията не могат да си позволят да уволняват, когато някой не е гласувал правилно. Те нямат тази свобода, защото няма да има кого да назначат на мястото на съкратения! Така се стига до казуса - шефовете на дружества да обещават на властта подкрепа на изборите, но тя да не бъде реално изразена от служителите и работниците им, които в болшинството си не харесват управляващите от ГЕРБ и ДПС, както и смокиновите им листа. От друга страна работниците и служителите са наясно, че шефовете им не могат да си позволят да се разделят с тях, защото в България липсва работна ръка и най-вече нови обучени кадри. И ще гласуват за когото си поискат.

Всичко това обяснява в голяма степен паниката, която е обзела властта, и ще бъде една от причините за загубата на ГЕРБ на много места, както и за невъзможността за формиране на мнозинство в местните парламенти.
Това може да бъде променено в ущърб на гражданите единствено чрез масово фалшифициране на изборните резултати!

P. S. Приятели, извинявайте, че ви досаждам отново, но да подскажа лекинко с едно непринудено въпросче: Щеше ли да напусне Волен Сидеров парламента, ако не знаеше, че предстоят предсрочни парламентарни избори?
Задават се радикални, мълниеносни промени в политико-икономическия живот на България - с отрицателн знак за управляващата олигархично-мафиотска клика, а оставката на Борисов е неизбежна!

Сигурен съм, че Захариева изобщо не знае каква е била целта на посещението днес в Москва. Няма да коментирам циповете й, излишно е. Нито Борисов си дава сметка какви ги е надробила делегацията му в САЩ преди няколко дни.
Да си изпращат "цунам", докато може, защото скоро ще е невъзможно.

Смятам да си сипя чаша червено вино и да си дочета книгата. Истерията по местните избори ми идва в повече. Особено като съм наясно, че не след дълго ще се окажат напълно безпредметни и безсмислени. Мечтаните и така желани мандати ще се превърнат в кошмари, а за много лица ще останат недовършени.

Ако бях на мястото на Мая Манолова, щях да направя видео пост във Фейсбук, с който да обясня, че Маджо и Черепа ми финансират кампанията, а като стана кмет ще работя за Борисов, Пеевски и имотната мафия, но сега съм опозиция на ГЕРБ, защото Борисов трябва да изгуби столицата, за да му натрие Шиши носа.

Коментар на Стоян Тончев във Фейсбук

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.