Старата сводница Европа пак изкриви душата си. И ни излъга. Някой повярва ли на доклада й - че от 6 точки, 3 сме изпълнили? Наистина ли смята, че съдът у нас е независим и че реформите в тази сфера са променили положението? И само единственият кусур е медийната свобода?

Пропадналата брюкселка върхушка изми ръцете си с поредния и вероятно предпоследен мониторинг, и се вторачи в себе си. Много по-важна е за нея вноската на Обединеното Кралство и пазарлъка след Брекзит, отколкото вашата свобода и просперитет.

А в страната ври и кипи от просперитет и напредък. Че даже и в чужбина се изнася на талази през Терминал 2. Защото мониторингът на управлението го прави народът и улицата. Оценката е в празните му джобове и хладилници, в опустошените селски къщи и дворове, в безчинстващите престъпници по места, в затъмнените прозорци на градските панелки, в хоросановите пътища, дето издържат по година и се почват ремонти.
Мониторингът е в онези три варианта на БАН, дето, според най-песимистичният, през 2020 г. ще се стопим до 5,8 мил. души.  Той е в примитивната икономика, която не създава работни места, нито подготвя висококвалифицирани специалисти и работници. Той е в продъненото образование с безчет ВУЗ-ове, от които излизат неграмотни полуфабрикати и после заемат важни постове, ако слушкат. Надзорът крещи от нископлатения труд и мизерните заплати, с които не се покриват нуждите на семействата, а какво остава за драстично повишените нива на данъци, енергия, застраховки, образование, здравеопазване ?

Корупционните мрежи на властта, оплели верноподанически всичко, което се е поддало, Европа нарича напредък. И е сляпа и глуха за вашите вопли, както при османските безчинства преди повече от век. Защо ли? Защото „това, което имаме“  като доклад, отговаря на онова, което имаме като Европейска комисия, и на онова, което си избра като представител на Европол за страната. Дреме й на Госпожата за тоталната криза, съсипваща една 1300 годишна нация! Нито политическата немощ, нито икономическият разпад, нито финансовата вакханалия, нито моралният крах на ценностите я засягат. Защото се интересува единствено от себе си.

Не разбахте ли? Сами сме! И сами трябва да си отвоюваме изгубената правда, сами да си наложим възмездието и да си почистим територията. Трудно дело, но не и непосилно.

Ежедневният гняв, залял площади на големи и малки градове, дава индикация, че този път няма да се уплашим. Че връчените постановления за глоби на политическото МВР няма да ни разколебаят. Че Перник няма да остане символ на винкела като насилие, а като град, направил пробив в мафиотската матрица. Че Дупница не е скъсала с барикадното си минало. Че Варна помни мириса от прегорялата плът на Пламен Горанов.

Че вече никой не иска да живее като скот в задушливия въздух на една изпепелена държава.Че малкото останали млади хора, проумяват тежката мисия на поколението си -съпротива на злото, до пълното му измитане. Че продънените кесии имат много по-дълга история и тя води началото си от начина на управление. Че няма неполитически искания, защото стандартът  на живот се определя от начина на управление, а това се нарича политика.

Не сме сами! Цял народ  сме! И вече го осъзнахме.

Коментари

  • Ср., 11/14/2018 - 14:57 отговор

    ИСКАМ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОКЛАДА НА ЕС ОТ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ ОТ БСП,ДПС И АТАКА ?!? НА ТЕЗИ КЛАКЬОРИ НЕ ИМ ВЯРВАМ !

  • Ср., 11/14/2018 - 14:57 отговор

    ИСКАМ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОКЛАДА НА ЕС ОТ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ ОТ БСП,ДПС И АТАКА ?!? НА ТЕЗИ КЛАКЬОРИ НЕ ИМ ВЯРВАМ !

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.