Ден втори, в който за политиците ни две теми са табу.

Едната е свързана с поправката на Макрон във "френското предложение", с която изключва едностранно историческите спорове между България и РСМ от преговорния процес за членството на РСМакедония в ЕС.

Втората тема е свързана със срещата на върха на НАТО в Мадрид, на която е разписано от всички представители на държавите членки на Алианса какви са бъдещите стратегии, политики и планове и каква роля е отредена на България в тях.

Най-вероятно Русия ще прекъсне дипломатическите си отношения с България и това не трябва да бъде изненада за никого, защото е търсен ефект с изгонването на 70-има руски служители, сред които и дипломати. По-важно е, дали САЩ и ЕС ще успеят да парират социалната, политическата и икономическата кризи, които ще разтресат и завъртят страната ни като в тайфун?

Предстоят и избори, в които ще се гласува повече "за" и "против" Русия - САЩ/ЕС, отколкото за политики, при всеобща картина на отвратени и омерзени граждани, които в болшинството си ще предпочетат да не отидат до машините/урните поради липса на алтернатива.

Идват много тежки и мрачни години на разделение (и обществено) за България, която ще се оформи и локализира геополитически като прифронтова държава, с обособени военностратегически и икономически зони.

Културата и духът, свързани с историята и националната ни идентичност, ще останат на много заден план.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.