Поморие.  Действието се развива на ул. "Мусала", на ъгъла на "Манастирска:, " в квартал "Свети Георги".  Претърсва се личен автомобил, черен на цвят. На място са полицаи, служители на ИАРА, служители на СОТ и на Общинска полция - не онази, която е към МВР, а която е към кмета. Често ги ползват за поемни лица...


В ляво: Христо Златев

Служителите на ИАРА - Бургас от Поморие са известни. Двама са - Христо Златев и Веселин Атанасов. По неофициална информация те са изнудвали собственик на риболовен кораб за голяма сума пари. Имало СРС-та и белязани банкноти. Предполага се, че рекетът е приет от длъжностните лица, при така поставените евентуални факти и обстоятелства. За единия служител - Веселин Атанасов, се твърди, че е арестуван. Христо Златев, обаче, не е. Наблюдава действията на блюсителите на реда.

Пак по неофициална информация се твърди, че Христо Златев и Веселин Атанасов се заловени от полицията преди да напуснат град Поморие. И тук изниква резонният въпрос: Дали така не е умишлено  пресечено довършването на друго престъпление - предаване на голяма част от парите на някой по-горестоящ в държавната административна верига?

Знае се, че ИАРА се управлява от ГЕРБ и повече от ДПС. А също така рибари от Поморие споделят, че са им искани калкани, "за да има за "големците" от София, когато дойдат - искали"... Та така и с парите. Покрай калканите, може да се искат и рушвети. Ей така - да има, като дойдат!... На нисшестоящите във веригата да е наредено да доставят "улов" висшестоящите...

И все пак с огромна тежест продължава да стои въпросът: Ако от МВР са знаели, че служителите на ИАРА в Поморие са вече с получен подкуп - белязани банкноти, и са били в процес на напускане на града, защо не са ги проследили, за да видят къде ще отнесат парите и при кого? Защото, нека предположим, че може да не са били всикчи за тях, а да са изпълнявали нареждания по "служебно правоотношение". 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.