Този месец беше стартирана нова онлайн платформа, чиято цел е да подкрепя съвременното българско слово и да работи за културното обединение на всички наши сънародници, независимо от точката на света, в която се намират. Тя може да бъде открита на сайта "България без край".

“България без край” е обещание за свързаност между българските автори и подкрепящите ги читатели. На сайта на платформата ще можете да откривате качествени текстове в най-различни жанрове, формати и стилове - от любовни стихотворения и фантастични разкази, до фейлетони и публицистични материали. Платформата може да бъде последвана във фейсбук и инстаграм.

Основната й идея е да предложи един различен пазарен модел, а именно - индивидуална монетизация на съвременни български авторски произведения. Как се осъществява това?

Авторите подбират свои творби и ги изпращат на bgbezkrai@gmail.com. Ако предоставените от тях оригинални материали отговарят на условията за допустимост и редакционната политика на “България без край”, които са описани подробно в отделни страници на сайта на платформата, започва следното работно сътрудничество.

Авторите получават поддръжка от екипа включваща редакторски, хостинг, маркетинг/рекламни  и визуални услуги за всяка творба. Копирането и принтирането на текст от “България без край” е технически невъзможно. На сайта се качват безплатно (като въведение) първите до 20% от съдържанието на съответното произведение, а читателите могат да закупят останалите 80% за безсрочно ползване. Ако така бъдат генерирани приходи за конкретното произведение на конкретния автор, той или тя получават до 80% от тяхната нетна стойност.

По този начин дигиталната платформа насърчава авторите да отделят време и да създават  качествено, смислено и непреходно ново българско слово. “България без край” осигурява съвременна трибуна и възможност за получаване на спечелени  финансови възнаграждения за българоговорящи и пишещи на български език автори, без значение от техният профил или къде се намират те по света. Така авторите са удовлетворени и имат стимул да пишат, а читателите – да се наслаждават на българска литература с висока художествена стойност.

От екипа изтъкват, че са готови да си сътрудничат с най-различни партньори. В социалните мрежи редовно се публикува актуална информация около платформата, нейните редовни публикации и техните автори. Съществува и възможност хората, които искат да ги подкрепят директно, да го направят чрез Патреон (Patreon). От “България без край” вярват, че има смисъл и нужда от съществуването и развитието на такава платформа за подкрепа на новото българско слово.

Снимка: "България безкрай"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.