Трябва ли да се вярва на ген. Мутафчийски и премиера Борисов за ефективността от мерките им?

Националният оперативен щаб /НОЩ/ към Министерски съвет, оглавяван от пагонения генерал Мутафчийски, който всеки ден се явява като гробар от тв екрана, както и премиерът на България Бойко Борисов (заедно говорейки за смърт, гробове, хладилни камиони,чували за трупове и прочее), непрекъснато облъчват населението със своите "постижения". Но дали изнесеното от тях като информация отговаря на истината и дали въведените от тях мерки дават желания резултат?

Министър-председателят Бойко Борисов неколкократно анонсира - как европейските лидери дават България за пример с ефективността си в борбата с коронавируса, а дори си позволи да се отъждестви с държавата, заявявайки: "Сравняват ме с Германия и Сингапур". 

Но какво всъщност показват цифрите?!

Според класацията на изследователския център "Дийп Нолидж груп" (Deep Knowledge Group - DKG), България попада в групата на държавите с най-ниска степен на защита на гражданите от Covid-19 в Еврозоната. 

В топ 10 на страните в света, които най-ефективно се справят със заразата с коронавирус, влизат: Германия, Китай, Южна Корея, Австрия, Хонг Конг, Сингапур, Тайван, Израел, Япония и ОАЕ. (виж тук)
България отсъства!

Снимка на Георги Лалев.България не e дори в Топ 40 и на най-защитените от заразяване с Covid-19 държави в света. (виж тук)

По безопасност в Европа от коронавируса, Българи се нарежда на опашката, като заема 27-ма позиция от общо 33 държави, тоест - ниска сигурност. (виж тук)
Това доказва, че опасността у нас да се заразиш с covid-19, въпреки предприетите мерки от НОЩ и правителството в извънредно положение, остават големи. Като с това до голяма степен се Снимка на Георги Лалев.определя и ефективността им, или по-скоро липсата на такава.

В ранглистата на най-подкпрепящи населението си правителства, това на премиера Бойко Борисов отсъства. (виж тук).

Ген. Мутафчийски (коремен хирург, а не вирусолог или епидемиолог), председател на НОЩ, ежедневно припява като папагал изреченото от Борисови и си измисля нови и все по-рестриктивни мерки, въведени след това със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, с които допълнително се уврежда психическото здраве на българите, които и без друго са заплашени от безработица, глад, фалити, поради апокалиптичната икономическа среда в страната, породена от въведеното извънредното положение. Затворени са ресторанти, хотели, магазини (но големите вериги с небългарски стоки работят) , пазари за свежи плодове и зеленчуци, съдилища, а разходките на слънце и чист въздух в паркове, градини, гори и планини са забранени. Всичко това било предприето, за да преборим епидемията от covid-19 в България, каквато всъщност няма (според СЗО и здравните експерти).
От друга страна министър-председателят Бойко Борисов не спира да се хвали и самоизтъква, приписвайки си несъщестуващи в световния мир заслуги за борбата с коронавируса.

Фактите говорят! Правителствената пропаганда, която се лее от телевизорите, не отговаря на истината (нито на цифрите).

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.