Както в случая с КТБ, така и в случая с лотарията е създадена една пирамида с всички законни средства и със затваряне на очи на всички отговорни лица. Васил Божков е употребеният човек за създаването на тази пирамида. Той е разпределял по веригата средства и затова е бил спокоен", коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай.

В сряда стана ясно, че Божков вече има седем обвинения и е обявен за издирване. Самият Божков съобщи пред Би Ти Ви, че се намира в страна на Балканите, извън Европейския съюз, но няма намерение да се връща в България, защото се страхува. Главният прокурор Иван Гешев пък обеща, че прокуратурата ще направи всичко възможно Божков да не се страхува и ако трябва, ще му осигури психологическа помощ.

"Сега дойде времето на Васил Божков да му се изземе целият бизнес. Васил Божков плаща цената, както Цветан Василев. За разлика от Цветан, Василев Васил Божков е много голяма лъжица за устата на много хора. Те действително са си затворили очите, като той е напускал страната, но те знаят кой е Васил Божков и знаят с какви силови структури разполага в държавата", коментира още Осман Октай.

"Делян Пеевски винаги участва като посредник при разрушаването на финансовите пирамиди. Божков навремето всички свои пътни строителни фирми ги прехвърли на структурите на Пеевски, той ще изскочи отнякъде. Този път обаче ще си плати сметката", добави той.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.