Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова Цветанов да сезира Европол, Борисов да спре да се крие зад патриотите и поиска оставка на българското правителство заради провалените преговори за влизане в Шенген с продажбата на българско гражданство.

Ето какво още каза лидерът на социалистите:

Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната ни такъв удар пред Европа, както никой до сега. Шенген бе темата, по която работеха всички правителства досега. С това, което направиха с българските паспорти и гражданство, ни върнаха десетки години назад.

Докато Борисов разхожда премиери на други държави по границата с Турция да показва как с оградата пазим Европа от нелегални мигранти, през държавните институции легално се осигуряват паспорти на хора, които нямат право да са български граждани. Продадоха не само най-ценното - българската национална идентичност, но и европейските ценности.

Нека Борисов да не се крие зад патриотите. Това е политика на правителството.

Цветанов беше избран за член на УС на Европол. Ще сезира ли колегите си там, как България допусна пробив в европейската сигурност. Българското правителство допусна пробив не само в българската, но и в европейската сигурност.

Трябва да се идентифицират - кои и колко хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере - къде се намират в България и Европа, а след това да се започне процедура по отнемане на тези паспорти. Много хора по света, които имат основание да получат български паспорти, чакат от години, докато някой, чрез корупция, е получил документи без основание.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.