Голямо количество кокаин, около 100 килограма, е задържано снощи при мащабна международна операция в София. По интересното е, че българската полиция и прокуратура са уведомени, едва когато е трябвало да се приберат участниците в контрабандния канал и кокаина над 100 килограма, който идва от държава извън ЕС.

Наркотиците – няколкостотин килограма, са заловени в склад на борсата в Слатина, в камион с цитрусови плодове. Поне трима души са задържани, като единият от тях е бивш шеф на агенция „Митници“ Красимир Керемедчийски, но от МВР и прокуратурата отказаха да назоват неговото име, съобщи БНР. Но пък за сметка на това главният прокурор Иван Гешев, за да не говори за кокаина и да отвлече вниманието на хората, пусна слуха, че Васил Божков е задържан в Дубай. Дали е бил задържан, или сам се е предал - ще е тема на друга публикация.

Изключително напоително, сякаш подигравайки се с интелигентността на българските граждани, медиите на властта веднага подхванаха новината за Божков и забравиха за наркотиците и бившият шеф на митниците. Тук трябва да отбележим, че според нашите източници става въпрос за човек много близък на Бойко Борисов и именно затова цялата операция се е пазела в тайна от родното МВР и Прокуратура.

Освен на борсата, кокаин е заловен и на още едно място в столицата. От МВР не уточниха кой е получателят на пратката, но посочиха, че той е известен. Не се съобщава и държавата, от която дрогата е изпратена у нас, освен че страната не е член на Европейския съюз.

БНТ: Задържаният бивш началник на агенция "Митници" е Красимир Керемедчийски

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.