„Ние не искаме да управляваме Бургас и бургазлии. Ние искаме да управляваме Бургас заедно с бургазлии“. С това послание кандидатът за кмет на община Бургас  от „БСП за България“ Николай Тишев откри предизборния информационен център на левицата.

На култовото място до часовника гражданите ще могат да се запознаят с кандидатите за общински съветници, да научат повече за кандидат-кмета Николай Тишев и за представителите на листата, както и за Визията за Бургас, отразена в програмата на БСП.
В проведените до момента срещи с избиратели в центъра и съставните селища, преобладават вълненията на хората заради лошата инфраструктура и градския транспорт, както и високата цена на межцуградксия превоз, сподели пред журналистите Тишев. “Винаги сме смятали, че местната власт трябва да е близо до хората, затова откриваме и още една шатра в комплекс „Меден рудник“, каза още кандидат-кметът.

"Причините за тревогата на младите хора са ниското заплащане в техния труд, както и липсата на перспектива. Най-важното послание, което трябва да чуят гражданите е, че ще разчитаме на баланса и експертизата на всички бургазлии" - заяви за нашата медия Тишев.

Николай Тишев пред Liberta.bg: Доказали сме, че можем да правим добри неща

-    Как ще преборите стигмата на ГЕРБ, че Бургас е най-доброто място за живеене и от това управление няма по-добро, господин Тишев?

-    Аз смятам, че трябва да преминем от думи към дела. Едно е да твърдиш нещо, друго е да го реализираш в действителност. Мисля, че имаме всички дадености и показатели Бургас да стане наистина най-добрият град за живеене, само че не и в това управление. Затова в програмата сме предвидили такива мерки, които наистина го изстрелват към първите три града в България. Защото ако някога Бургас беше един от четирите икономически локомотива, които дърпаха страната напред, и това е от европейско изследване от 2006 г. – една година преди да влезем в Европейския съюз, то в момента града ни е на девето място по работна заплата. Вместо да вървим напред, ние изоставаме. Всичко това ние ще преодолеем с много работа и с ясно виждане какво трябва да се направи, най-вече с работа към хората.

-    И тъй като най-важни са точно хората, при срещите си с тях виждате ли апатията, примирението в очите им и най-вече причините, които ги пораждат? Какво ви споделят?

-    Да, да, някъде виждам апатия, но след разговора, който водим, забелязвам, че по-голямата част от хората се ентусиазират и проявяват желание за активност на избори. Обесняваме им, че само това е начинът да се пребори статуквото, а те го разбират и реагират адекватно. Иначе,  наистина има  разочарование, особено когато става дума за едно управление, което е 12-годишно в Бургас и е амортизирано. Обяснимо е хората да са апатични.

-    След множеството от думи, програми, визии и експозета, ако трябва да подберете две човешки думи, с които да се обърнете към избирателите, кои ще са?

-    Излезте и гласувайте! Ние сме доказали, че можем да правим добри неща.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.