Скандалният с изцепките си министър на културата Атанас Атанасов, който иска да се обръщаме към него с "просто Наско", отново намери място в медийното пространство, но не с постиженията си в областта на културата, защото такива няма.

Лелята на министъра на културата Атанас Атанасов е новият изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив - структура към Министерството на образованието и науката.

За назначението на Антоанета Кръстанова се знае от няколко дни, но не и за роднинската ù връзка с министър Атанасов. Съобщи го бившият министър на образованието Красимир Вълчев.

Данните в ЕСГРАОН показват, че Антоанета Атанасова Кръстанова е сестра на Петър Атанасов Атанасов, чийто син е Атанас Петров Атанасов, роден в Хасково през 1990 г. Това отговаря на биографичните данни за родения в Хасково 31-годишен министъра.

"Деполитизацията на образованието продължава.

За изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив е назначена лелята на Атанас Атанасов - министър на културата.

Доскоро и.д. началник на РУО-Пловдив беше близката приятелка на президентския съветник Пламен Узунов - Антоанета Пакова, но явно деполитизацията минава в нова, по-висша фаза.

В рамките на една седмица МОН направи две силни крачки към деполитизация на системата. В Стара Загора беше назначена тъщата на брата на народния представител от ПП Радослав Рибарски.

Толкова за приоритета ”деполитизация” на министъра на образованието и науката" - пише Вълчев във Фейсбук.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.