Община Поморие чрез кмета Иван Алексиев (ГЕРБ) и служители на отдела за незаконно строителство заявява, че не е издавала разрешение за поставяне на антени на мобилен оператор на покрива на хотел, но такова всъщност има, разписано и подпечатано е от главния архитект на институцията Деана Неделчева, а LIBERTA.BG разполага и с документа на проектантска фирма с указания за монтиране на приемно-предавателна станция (антена) на ул. "Поп Сава Катрафилов" 30, където се намира хотел "Съни бей".

Граждани на Поморие, които живеят в съседство с хотел "Съни бей", днес входираха в Община Поморие подписка, с която заявяват, че са против монтирането на антени до домовете им. Рано тази сутрин те се обърнаха към LIBERTA.BG за съдействие, като пред медията ни казаха, че не са уводемони и не са дали съгласие за строежа на приемно-предавателни станции, като ще потърсят обяснение от Общината за случващото се. От там първоначално са им заявили, че не могат да им предоставят информация по казуса, а след това служител на дирекцията, следяща за незаконно строителство, е бил категоричен, че няма издадено разрешение за поставянето на антени. Телефонно запитване към кмета на Поморие Иван Алексиев е отправила и журналистката на Радио Бургас - БНР Даниела Костадинова. Тя сподели пред медията ни част от разговора с кмета Иван Алексиев, който е попитал своите служители и те са му отговорили, че няма издадено разрешение за строеж от Община Поморие.


Входираната подписка срещу поставянето на антени 

Разрешение за монтиране на приемно-предавателна станция (антена) на покрива на хотел "Съни бей", издадено от Община Поморие обаче има

LIBERTA.BG се сдоби със строителното разрешение, издадено от Община Поморие, както и с писмените указания на проектантска фирма, свързани с монтирането на антена на хотел "Съни бей", на база на сключен договор срещу заплащане между фирма Интурс ООД (представлявана от Елиан Михайлов Тодоров) и Теленор.


Разрешително за строеж, издадено от Община Поморие на Интурс ООД


Обяснителна бележка за монтирането на антена


Проектантът на съоръженията ЕС Консулт ЕООД

Казусът с монтирането на антени, без съгласието и уводемлението на гражданите в Поморие, набира скорост. Очаквайте продължение по темата както в LIBERTA.BG, така и в ефира на Радио Бургас - БНР и "Студио Х" на 7/8 TV. А дали служители на Община Поморие лъжат не само гражданите, но и кмета на града Иван Алексиев и действат зад гърба му, тепърва ще разберем.

Случващото се не бе подминато от информационния сайт Факти.бг и други независими онлайн медии, като Meduzata.com.

Собственикът на фирма Интурс ООД Елиан Тодоров е системен закононарушител в Поморие:

1. Незаконна сграда работи като нелегален хотел в Поморие

2. Незаконният хотел в Поморие продължава да работи, успя да заблуди и КЗП

След намесата на LIBERTA.BG и сезирането на компетентните органи, с институционална принуда незаконната част на апартхотел "Аризона дел Мар" беше съборена.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.