"Към ГЕРБ се отправят обвинения, че вървим към някакъв тоталитарен режим (във връзка с промените в ИК - бел. р.), но има моменти, в които има една червена линия и ние не можем да кажем, че няма да я преминаваме. Това означавва, че БСП, ДПС и други в тяхната подкрепа (вероятно Цветанов визира ВМРО, които не подкрепиха промените в Изборния кодекс - бел. р.), биха се обединили в прекратяване на мандата на 44-то народно събрание." 

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в "Тази сутрин" по Нова тв.

Всъщност изказването на "изборния корифей" представялва едно огромно признание, което направи  - дали от глупост или от нещо друго - там анализаторите и психолозите имат думата. Но Цветанов всъщност обясни защо ГЕРБ са клекнали в краката на ДПС за обезсилването на преференцията в изборния процес, а именно - от стрях правителството да не бъде свалено и мандатът на парламента прекратен.

Страховете на ГЕРБ от предсрочни парламентарни избори, за които знаят, че няма да спечелят, ги превръща в лесни за шантаж марионетки за приемане на тоталитарни правни норми.

Набеденият за политик Цветан Цветанов изтъкна в подкрепа на действията и думите си, че ако не били подкрепили ДПС и техните искания, нямало да може да изпълни обещанията си като резултати на евроизборите.

„НФСБ е част от Обединени патриоти, парламентарната им тежест е равна на тази на ВМРО. В политиката не винаги можеш да поставяш ултиматум. Да, има теми, по които намираме политически консенсус с ДПС и пресечни точки. ДПС поставиха 4 теми, в някои от тях се препокриха и с част от Обединени патриоти. Не сме ограничили възможността на българските граждани да упражнят конституционното си право да гласуват. Обединените патриоти направиха консенсус, за да остане в този вариант, който предлагат ДПС", коментитра още в предаването Цветан Цветанов.

Припомняме, че в сряда Цветан Цветанов направи политическа совалка в стаята на ДПС, с молба да влязат в пленарна зала и да осигурят кворум на управляващите от ГЕРБ.

Вчера премиерът Бойко Борисов се разграничи от депутатите на ГЕРБ и техните решения.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.