Изглежда активността на Стив Ханке у нас срещу еврото има анти-ЕС цел. В Щатите е логично, че някои се стремят да отслабят еврото. Около гръцката криза и нобеловият лауреат Томас Фридман изписа в "Ню Йорк таймс" много прокоби как еврото се срива, път то не се срина.

И на Ханке прокобите са пресилени.

Референдум за приемане на еврото не е добра идея - само разпалване на настроения за излизане от ЕС.

И в Гърция, и в Италия, и Франция жалеха за драхмата, за лирата и франка. Загубиха националната си валута. Но ако отказът да приемем еврото ни отдалечава от ЕС или създава проблеми, трябва да го приемем. Банките ни са мошенически, приемането на еврото ще ги постави под по-сериозен контрол.

Ама някой искал да не сме в ЕС?

Вече само членството ни в ЕС може да ни опази като държава в тези граници. САЩ с лекота подпомагат прекрояването на граници на държави. ЕС - по-трудно.
Който възлага надежди на Русия, е наивник. Връщане натам не може да има.Изключено е излизане от ЕС и НАТО. Глупост е да си мисли, че там ще ни приемат с отворени обятия. Може да бъде сигурен, че тук ще минат едни руски олигархически компании и ще остържат всичко до камък. Европейските монополисти и фирми ще ни се видят като мил спомен.

След като сами си разсипахме държавата, сега можем да разчитаме само на ЕС.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.