Абсурдни са твърденията на Иван Гешев, че съм давал пари в Париж за купуване на главен прокурор. Всички знаем, че прокурорите и председателите на съдилища се договарят в Кочината в България, заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" банкерът Цветан Василев. 

Гешев е имал срещи с Пеевски, не само една, издава Василев.

Той беше низвергнат, наказан и напъден от СГС в Перник, заради отказа да заведе дело срещу бизнесмена Богомил Манчев, свързано с негова фирма.След като му дадоха да види тоягата, му бе подаден морковът по делото КТБ и изведнъж стана шеф на Спецпрокуратурата. Тогава също е имало срещи с Пеевски. След това го правят заместник-главен прокурор, а сега е единственият и незаменим кандидат за главен прокурор на България. Той е безрезервно всеотдаен на Пеевски, категоричен е Цветан Василев.

Ето какво още каза Цветан Василев при Люба Кулезич:

"Не съм експерт в тази област, но ми се струва, че това е поредният мутромилиционерски опит да се прехвърлят проблемите от болната на здравата глава. Виждаме апетитите на Пеевски в тол-системата.
Не искам да падам на тяхното ниво. Що се отнася до Гешев върху мен, това е абсолютно разбираемо. Неговото бляскаво развитие са свързани с делото КТБ. Хора от обкръжението му споделят, че той е бил възхитен от срещата с Пеевски, на която е поел това дело. Специализираният трибунал приема всякакви пасквили на прокуратурата. Поетият ангажимент от Гешев не е бил случайно. По това време е бил наказан и пратен в Перник. След като тоягата е играла, след това му е подаден морковът. Развитието на Гешев доказва моите думи. Делото КТБ е замитане на следите върху позорната атака върху банката. И покриване на всички кражби след затварянето на банката.
Големият бизнес носи и изисква компромиси. Дълго време успявах да балансирам. Независимо от атаките към мен и бизнеса, особено след идването на Борисов на власт, бил съм наивен, защото смятах, че Борисов е проблемът за бизнес-средата в България.
Останах сам през 2014 година. Сега хората разбират как пълзящата мутропрокуратура е превзела държавата. Аз това съм го казал през 2014 година. Прокуратурата е част от съсипването на банката. Затова битката е на живот и смърт. В кочината им е смешно, когато Гешев твърди, че съм бил плащал на прокурор във Франция. Ясно е къде и на кой адрес се пазаруват. Въпросният прокурор е толкова отдаден на Пеевски, че няма как.
На Гешев са му обещали твърдо ,че той ще бъде единствен и неуспорим избраник. Сега сме в ситуация, която напомня на избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Това предложение не трябва никого да изненадва. Има един рак, който може да го наречен „ модела КОЙ“. Той се оглежда  в парламента, ВСС, прокуратурата. Аз му казвам чугунено мнозинство във ВСС на Пеевски и Цацаров. Той е съчетал качествата на премиера и Пеевски. Прокуратурата е основна цитадела на шайката. Овладели са всички регулатори. Без прокуратурата-те ще отстъпят. Затова те няма да я дадат без бой."

LIBERTA.BG припомня, Иван Гешев завършва право в Академията на МВР. Работи за кратко в столичното Пето РПУ, а от 1996 г. до 2006 г. е следовател в Столична следствена служба. През 2006 г. е назначен като прокурор в Софийска районна прокуратура, а през 2009 г. е командирован в Софийска градска прокуратура, където, съдейки от съдебни актове, е бил в т.нар. админстративен отдел. След конкурс през 2012 г. Гешев става титуляр в градска прокуратура. Някъде към този период Гешев попада в спецотдела за противодействие на корупционните и финансово-данъчни престъпления, ръководен от бившия зам. градски прокурор Роман Василев. През 2013 г. е изненадващо командирован в Перник, като предположенията са, че това е станало заради отказ да съгласува обвинението срещу бизнесмена Богомил Манчев.

Интересно е, защо периодът от пребиваването в прокуратурата на Перник липсва от професионалната биография на прокурор Иван Гешев, публикувана на сайта на Прокуратура на Република България (виж тук).

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.