Иван Гешев: "Аз съм инструмент в ръцете на Господ". Очакваното признание - че за него Борисов и Пеевски са Господ.
"...аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ. (...) Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни. И аз не влагам в това никаква емоция."

Главният милиционер е прост човек, но явно съвсем е откачил. Освен, ако не обожествява Пеевски, което не се съмнявам.
Сега разбирам, че освен съдебна реформа, за Гешев ще ни трябва и екзорсист
, коментира във Фейсбук бившият съдия и настоящ общински съветник на София Методи Лалов

"Аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ. Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни. И аз не влагам в това никаква емоция. Като извършвам някакви действия, аз смятам, че са правилни и спазвам закона. Може да ви звучи странно и знам какво може да последва от това интервю, но така виждам нещата". Това обяснява главният прокурор Иван Гешев в интервю за сайта "Епицентър".

Ето още от неговите "бисери":

"Това, че не затворихме храмовете, е знак от Господ, че нещата у нас ще се случат добре. Да затвориш храм, е все едно да затвориш болница."

Според Иван Гешев има две групи от хора, които се противопоставят на противоепидемичните мерките. "Едната са традиционните мрънкала - те си мрънкат за всичко и са част от нашето ежедневие. На тях не им обръщам внимание. Но има и една по-сериозна група, за която в други времена е по-правилно да се използва термина „мародери“"

"Няма как за един-два месеца да стигнем до гладни бунтове. Някъде четох, че представител на сектор „Рибарство“ е казал, че можем да издържим една година само ако се храним с риба. Това, че ще умрем от глад за два месеца, е икономическа спекулация."

"Тази криза ще раздели лошите от добрите хора, ще раздели зърното от плявата и може би ще издуха мръсната пяна, която плува отгоре вече 30 години по време на т.нар. Преход".

"Жизнената ми философия е, че лош човек означава, не да правиш лоши неща, а да ти доставя удоволствие да ги правиш". 

Интересно е да се разбере д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната Прихиатрична Болница, какво ли си е помислила, когато е разбрала, че главният прокурор на Република България възприема себе си като инструмент в ръцете на Господ?

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.