Д-р Мутафчийски е предложил на премиера Борисов да се забрани събирането на повече от двама възрастни на открити пространства, в това число на детски площадки и градинки. А хората на опашките пред хранителните магазини, аптеките, банките и държавните институции да бъдат на минимум 2 метра отстояние един от друг.

67 са вече заразените с коронавирус у нас, 5 са новите положителни проби, обяви шефът на оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин.

Проследен е пътят на израелските туристи, които са почивали у нас и при завръщането си са дали положителни проби. Неслучайно бяха затворени ски курортите, обясни шефът на щаба.

Жена с две малки деца, от които едното с температура, пристигнала от Лондон, е приета в инфекциозната клиника на ВМА. Предстои да бъдат изследвани.

Проф. Мутафчийски припомни, че проби на пристигащи от рискови страни се вземат само при изявени симптоми. Всички други остават под задължителна 14-дневна домашна карантина.

Въпреки това българските граници остават отворени за болни и заразени, а общественият транспорт не е забранен, което е сериозна предпоставка за разпространение на заразата с COVID-19 в България, независимо от това, че в някои градове "синята зона" вече е безплатна.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.