Хич не ви разбирам. Ревнали сте гороломно, че нямало промяна, че нищо не било различно, а като при Султана – топло и с мирис на пръднало /да ме прощавате/, че каруцата кретала постарому и нищо ново не се задавало откъм ъгъла.

Грешни сте и ето ви вкупом доказателства за това. Да вземем да разгледаме новото културно момче „Аз съм Наско“..., ей ме, на! Безветрие, романтика, безметежност, лъчезария и прочие се четат  по лицето му, да не говорим пък по усмивката му колко от тия благини има. Така е, дори сега, когато трудно разбира къде се намира, но, когато вдене - не смея да мисля с какви ангелогласия ще изпълни всемира - и тогава, подмокрени от сълзи, ще разберете грешката си. Каза си детето, че у нас няма корупция, а административно блато. А вие може и само блато да си сложите, да прибавите администрация по желание отпредЕ, или ИЗотзадЕ - също вие си решавате. Всичко ни разрешават новите хора, защото са либерални и добрички - и по вид, и по маниери, и даже по родова кръв. Ще ми търсите знания за театри, ансамбли, галерии, музеи, че и опери даже... Хайде, моля ви се!

Каза ли ви детето думата „блато“? Каза я. Чували ли сте я по тулупово време? Чували сте го, ама беше „гьол“ - лепкаво, селско, вмирисано и мазно, а отвътре пиявици само чакат да цопнеш и да те ръфнат по крака.
Блатото е извисена работа. Я пробвайте да го кажете бавно, с удължение, като „шокола-а-а-а-д“- бла-а-а-а-то. Хубаво е, нали? Пасторал отвсякъде - зелена неокосена ливада, блатце с водица, врата в полето и слънцето пече ли, пече...само за нас, а новите ни се усмихват...щото...щото са добрички по рождение. А вие какво си помислихте, дяволите да ви вземат, хъйтъри балкански!

Нямало промяна! Да сте видяли леля ви Цецка /не онази ПКП/, а другата, дето й викахте "чичо Цец" във Фейса, да отиде някога на кино с другари? Не сте. Е, отиде жената и се не видя, ама чак след като си наплю игрище ли беше, дупка ли някаква, или арматура за нова къща, ще ви излъжа.

А новичките, всички накуп - умити, вчесани, особено Виолета, куролирани, така да се каже - уважиха киното. Още малко и с танцовата стъпка на влакчето щяха да го доуважат, ама сигурно от Здравното нещо не се съгласиха.

Вместо да си свиркате свободно „Балкани, вдигайте се“, вие, безподобни, се загълавичквате с носителите на новости.

Айде, стига!

В пубертета са децата, съобразете се малко!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.