Искахте народен съд и народна прокуратура. Ами, имате ги. С тогите и атрибутите на държавата. Един от мотивите на съда и прокуратурата да оставят Баневи в ареста е, че имат много пари и може да се възползват от богатството си и да се укрият. По подобен начин е мотивирано и издирването на Арабаджиеви, щото си съхранявали в кутии за обувки парите, които са декларирали и на които са им платили данъците. 

Има, има такава държава! И при фашизма, и при комунизма не е имало такава държава, но сега има и тя се нарича България. Територия с юрисдикция на беззаконието.
Аз не харесвам, нито обичам Баневи, Арабаджиеви, Иванчева и заместничката й, но това, което държавата извършва с тия свои граждани е издевателство и инквизиция. Да не дава Бог някой от абстрактните привърженици и любители на справедливостта да попадне на мястото на Баневи, Арабаджиеви, Иванчева и заместничката й! И още незнайно колко заключени в килиите...

Премиерът научил от чужди медии за опасността от навлизане на американски бойни кораби в Черно море, което било много прекрасна зона за водене на военни действия, казват в новините. Това изявление потвърждава обоснованите предположения, че България е държава, която няма разузнаване, щом като министър-председателя научава опасностите за страната си от чуждестранни (дори не наши!) медии. Това изявление е поредното доказателство за управленската безпомощност на изълнителната власт. За какъв дявол ни е такъв премиер и такова правителство? Наистина е най-добре да обявим война на някоя мощна държава, да се оставим да ни победят, да ни превземат и да ни окупират и да сложим край на тая мъчителна агония.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.