Тираджията се е прибирал от Италия на 13-ти срещу 14 март

"Не се прилагат никакви мерки против разпространението на коронавируса на ГПКК "Кулата". Управляващите не спират да лъжат българските граждани", заяви пред Liberta.bg шофьор на тир, който днес се е прибрал от Италия.

"До преди малко спах. Събуждам се и гледам пак този измислен кризисен щаб да изрича лъжи и ви звъня, защото съм бесен! Какви мерки, никакви мерки няма по границата. Днес сутринта се прибирам от Италия през Гърция. На ГКПП "Кулата" не ни проверяваха, не питат дори откъде идваш. Няма термокамери да ни мерят температурата, не ни дезинфектират, нищо. Дори граничните служители нямат маски на лицата. И гледам аз брифинга на националния щаб, как пък няма един журналист да ги попита, да провери на място какво става на границите ни, да отиде на място и да провери?"

Шофьорът на тир ни помоли за пълна анонимност, защото ще бъде уволнен. Разказа, че се прибира от Италия с ферибот. Качва се на пристанище Брендизи и от там отплава до Гърция - Игуменица. В Италия мерките били много сериозни. Преди да се качи на ферибота попълнил декларация, че няма висока температура, че е нямал контакт със заразени, записали са му номер на паспорт, адрес. И е останал изключително неприятно изненадан на гранцата с България. Пред очите му са минали над 50 тира, все едно в България няма обявено извънредно положение заради коронавируса.

Чуди се каква е идеята да се прибере у дома. "Вкъщи живеем 4 човека. Каква е тази 14-дневна карантина, под която не ме поставиха, през която трябва да стоя у нас, без да съм проверен дали съм преносител на коронавирус, след като мога да заразя останалите членове от семейството си?", пита се международният шофьорът.

Шофьорът на тир е изключително притеснен за здравето на българите. "Моля ви, с колегите ми четем само вашата медия и още 2-3, на другите не им вярваме. Кажете на вашите колеги от Биволъ да отидат на някой от брифингите на щаба и да питат за граничните пунктове, че от "мисирките" файда няма.  Има тираджии идващи от Италия, които в Гърция разтоварват, правят второ зареждане и тръгват към Румъния, Полша...през България. Граничните в България дори не могат да разберат, че са пристиганли от Италия" - допълва той.

Буквално минути преди да завършим публикацията си (при забавяне на стартирането й в рамките на 30 минути), тираджията ни потърси отново, за да съобщи: "Явно ви слушат телефона, току-що ми се обади колега от "Кулата". Пристигнали са някакви коли със служебни лица преди 15 минути. Започнали са да проверяват всички, които пристигат от Италия и да ги поставят под карантина."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.