При засилени мерки за сигурност елитът на ГЕРБ се събра на Национална среща в НДК. Форумът на управляващата партия ще определи стратегията за предстоящите избори за европейски парламент. В срещата участват близо 2000 души, които са народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ, предава Нова тв.

"ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В голямата си част го защитихме." Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „В какви условия създадохме ГЕРБ - тогава опонентите ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, за това избраха нас“, припомни той. „Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо“, заяви Борисов. „Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури“, посочи той. „Ако тръгна по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено“, каза Борисов. „В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, се обърна той към политическия елит на ГЕРБ.

Той подчерта, че ПП ГЕРБ е направила толкова много, трябва да има високо самочувствие. Според него в партията обаче няма съпротивителна сила да реагира на упреците от опонентите."Трябва да търся кметове, министри, за да излязат да защитят по дадена тема какво се прави. При министрите е същото – всекидневно работя с Дончев и Горанов – те оправят нещата", твърди премиерът. "Задавам си за мен въпроса – защо сме първа политическа сила, защо обаче и нашата подкрепа намалява. Да, износваме се. Но от първото правителство само аз и Томислав Дончев сме още в правителството.Всеки ден се говори за корупция. Защо? Ако вие не си вземете мерки да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали суджук или друго, ще избие. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за коетои ни обвиняват и ако не сме – да не го допуснем.Кметът трябва да работи с всеки един – с всеки трябва да сме човеци. И да му говориш за нещо велико – за Брекзит или нещо друго, няма да има ефект. Всеки трябва да бъде чут", призова лидерът на ГЕРБ.

"Всеки един трябва да се замисли – защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха всеки път. Всеки трябва да си помисли къде има грешка, включително и аз", подчерта той. В момента най-корумпираните хора говорят за корупция в момента, заяви Борисов.  

На 12 февруари ГЕРБ стартира инициативата си "Европа в нашия дом" от Велико Търново, от университета, обяви зам.-председателят на партията и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов.От 21 януари до 20 февруари ще бъдат проведени номинационните събрания за евровота. "Имаме шест прекрасни евродепутати и брилянтен еврокомисар - Мария Габриел", изтъкна той и призова към максимална ангажираност на членовете на ГЕРБ, когато започнат евроизборите. Те ще са тест за стабилността на страната и управлението, припомни Цветанов.
Откриването на кампанията ще бъде на 19 май в зала "Арена Армеец", като ГЕРБ се надява на присъствието на Манфред Вебер, претендент за председател на ЕК от ЕНП.

"На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал." Това каза зам.- председателят на ГЕРБ. „Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини“, заяви той. „ГЕРБ има 1727 общински съветника. Това са хора, които могат да допринесат, за да покажем на хората какво сме направили“, посочи Цветанов. „Убеден съм, че изборите и победата, която ще постигнем на европейските избори, ще ни даде възможност да говорим за местните избори“, каза зам.-председателят на ГЕРБ. „Виждате какъв е сблъсъкът между БСП и ПЕС. Има платформа на БСП с различия от ПЕС. Може ли това да бъде послание към европейските граждани?“, коментира Цветанов. Той обясни, че от 1 до 30 юни всяка структура на ГЕРБ, на база указанията, ще трябва да изготви проектолисти за общински съветници. „Тогава трябва да се направи анализ на всяка структура, община и област, какви са резултатите. Когато обсъждаме номинациите да видим каква е ролята на всеки кмет, народен представител“, изтъкна Цветанов. Видимите резултати от управлението на ГЕРБ ще направи опонентите ни безкомпромисни в представянето на фалшиви новини, убеден е още зам.-председателят на партията. ГЕРБ е най-добрата платформа в България за решаване на местните проблеми, подчерта Цветанов.Той наблегна върху нуждата от граждански диалог по регионалните политики, от активни разговори с местната власт. Над 2 млрд. лв. ще са парите по "Региони в растеж", посочи Цветанов.

Тази година предстоят два избора – за Европарламент през май и за местни органи на властта през есента. ГЕРБ вече определи предизборния си щаб и определи председателя на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за негов председател.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.