Борисов успява да профанизира всеки смислен разговор

„Защо България е най-бедна и корумпирана в Европа?”
„Ми тя така си беше!”
„А защо хората са с толкова ниски доходи?”
„Яааа, вижте заплатата на Президента!”

 

Силата на Борисов е в това, че успява да профанизира всеки смислен разговор - да го сведе до елементарно нечленоразделно мучене, галещо ухото на оскотените маси. „Аз съм прост, и вие сте прости!” Ихууууу! Опсаа!
Това работи, и то успешно.
Но, когато едно управление се води по най-непретенциозните критерии на игнорантите, резултатите винаги са плачевни.

Така карикатуристът Христо Комарницки обрисува с думи последното интервю на премиера на България Бойко Борисов. Той цитира част от разговора в импровизираното тв студио - кабинетът на Борисов в МС, където на рафтовете, вместо книги, има снимки.


Колаж: Данаил Петров

Министър-председателят участва в сутрешния блок на bTV, поканен да коментира последния доклад на ЕК и масовите протести в България, предизвикани от влошеното качество на живот в страната, високите цени на стоки и услуги, непосилните данъци и ниски доходи. Разговорът води Антон Хекимян. 

Протестите в цяла България продължават. Исканията на гражданите се обединиха около едно - оставка на правителството на Борисов.

Междувременно от днес започна дарителска кампания във Фейсбук под мотото: "Дари книга за библиотеката на Премиера!". Идеята е да бъде обогатена снимковата "библиотека" на министър-председателя на България и с книги, с които да се хвали пред гостите си, че е прочел. 

Докато търсим подходяща книга за кабинета на премиера Борисов, от LIBERTA.BG го поздравяваме с песента "Последен валс".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.