Утре в 8:00 ч. ще публикуваме малка част от доказателствата в подготвения от г-н Васил Божков сигнал до български и международни институции. Информацията ще намерите на официалната му страница във Facebook, съобщиха вчера от "НОВЕ Холдинг".

Днес на страницата на Васил Божков има публикувани два скрийншота, за които се твърди, че представляват чат между хазартния бос и министъра на финансите Владислав Горанов. Първият е датиран от 24.02.2018 г. и 29.02.2018 година, като е направено пояснението към него: "* "девойката" - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН".

За втория скрийншот от разговора (от това, което се вижда - без датировка на годината), може да се предположи, че е от месец януари на 2020 година, преди повдигането на обвинения на Васил Божков. Към него е добавена обяснителната бележка: "* "Сашо" - Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019г;"

От тези разговори, доколкото могат да бъдат приети за автентични, се разбира, че финансовият министър Владислав Горанов пряко влияе на проверка на Комисията по финансов надзор /КФН/, насочена към хазартния бизнес на Божков, като начинът й на протичане е предварително съгласуван с проверявания.

 Очакванията на българското общество вероятно са били за много по-големи разкрития, като се има предвид вчерашния анонс от "НОВЕ Холдинг", обещаващ със зарадя си изваждането на светло на шокиращи данни за престъпления, особено като е известна и ситуацията, в която Божков се намира. "За един месец управляващите, използвайки Прокуратурата, ДАНС и НАП, без каквито и да било доказателства, съсипват частните му бизнеси и изземат частната му колекция от хиляди антични артефакти. С беззаконието си тези действия са без аналог в света.
В резултат на атаките срещу Божков и погубването на бизнеса му десетки хиляди хора остават без работа, а българската хазна е лишена от стотици милиони левове приходи. Всичко в името на обслужването на частни задкулисни интереси",
се казва в съобщението на "НОВЕ Холдинг" от вчера.

Интересно е какво ще бъде обяснението на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов за тези разговори, които уличават втория (длъжностно лице) в търговия с влияние, особено като е известно, че нищо в държавата България не може да се случи без благословията на Първия - министър-председателя.
Публикуваните от Васил Божков скрийншотове представляват и законен повод държавното обвинение, в лицето на главния прокурор Иван Гешев, да се самосезира и да образува проверка.

"Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше:", пише Божков на страницата над публикуваните разговори.

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.