И така...

Започвам с интервюто на Татяна Дончева за БНР, защото Борисов не ми плаща и ще бъде на второ място по ред и на последно по значение. Та, според Дончева, "може да се стигне до предсрочни избори". Юристката-политичка явно е сериозно незапозната с геополитическите ангажименти и зависимости на премиера на България, или просто е трябвало да каже нещо "по-така", защото все пак трябва да каже нещо. За голямо съжаление, в съжденията й няма посочен нито път, нито средството, с което да го извървим. И се чудя, как ще стигнем до предсрочен вот - голи, боси, пеш, с джипка, с F-16, по руския газопровод, живи или пък умрели.

Реших да изместя Борисов на трето място в моята новинарска класация, защото Валери Симеонов ми е по-смешен от него, по-нисък е, с по-тъмен загар, с по-злобни и лукави очи, а и обеща да се хвърли с релса от бургаския мост. Излъга, но това е ясно и без да го уточнявам. Всъщност новината не е от днес, а от няколко години, а именно, че бившето вице и настоящ зам.-председател на позорното събрание приютява в хотела си мигранти на данъкоплатска издръжка. Ние плащаме на държавата, а тя не него. На вицето си, което сега е бивше. И да стигнем до кулминацията - новината от вчера, която днес е актуална! Журналистът на 7/8 TV Станислав Балабанов, от когото много колеги с 20-годишен стаж има какво още да понаучат, съобщи във Фейсбук, че докато "Шоуто на Слави" е било в bTV, същият Балабанов е направил разследване за стореното от Валери Симеонов с мигрантите. Валери пък, който не се самоуби с релса на врата в морето на Бургаския залив, се засегнал и завел дело на Слави Трифонов и bTV. Хъката-мъката през годините, но ВКС се произнесе - в хотела на Валери Симеонов преспиват мигранти. Всъщност, май обърках малко новината! Простете! Бяха хванали на АМ "Тракия" членКА на НФСБ, която упражнява трафик на мигранти. Може би това да ме е заблудило за неточно поднесенета информация. При Валери Симеонов са преспивали гранични полицаи, но не в хотела му, а в мотела му. Все тая.

Дойде и редът на премиера на Ахмед Доган и Делян Пеевски.
Той е дебел? Не, той не е дебел! Той краде от бедните, за да дава на богатите? Не, той винаги краде за себе си, а за богатите - каквото остане. Той е ковид-болен? Не, той самият е ковид!
И така, министър-председателят вчера беше контактен, но днес не е. На кой му пука за някаква заповед на здравния министър Анджело, на когото в любов му се обясняват актьори? Чува се дори, че с кинти от държавната болница, която до скоро изтезава, захранвал и медицинския сериал. Меценат?! Или любов? Все тая. Бойко Борисов не е контактен, обяви днес софийското РЗИ. Иска им се на "столичани" да напиша "столичното РЗИ" - ама няма! То на този овехтял и изчегъркан бардак, можеш ли да му кажеш "столица"? Но нека да се върнем на контактния! Да, премиерът на България Бойко Борисов не е контактен. Той отдавна е без контакти. Крие се, мишкува и по всякакъв повод и причина избягва контактите с българските граждани... които го обичат от тук... до ГРОБ.

Не може да пропуснем новината, която дойде директно от Financial Times: "Двойните стандарти за корупцията вещаят лошо за ЕС". Не е чак голяма новина (публикация на няколко дни), защото ние това си го знаем от 2008 г., след като ни приеха в ЕС през 2007 г. А последните 13 години така добре го научихме и изпитахме на гърба си, че ударихме на тавана долното - и най-бедни, и най-болни, но пък много корумпирани. Пише си световната преса, вайка се, но не пита чичо си Тръмп: "Абе, Дончо, като са толкова корумпирани, защо им прие премиера в Белия дом, самолети им продаваш, админстрацията ти полудява да сключва договори с неговата, а за капак им харизваш на тепсия и военните ни от Германия - корупцията ли да охраняват?". Не! Само си пишат.
А Меркел е ясна. Дори видът й е достатъчен, за да се откажеш от всякакви въпроси. То темерут да беше, щеше да разбере!

Пристига и любимият Covid-19! Много положителни тестове, малко болни. Много болници, но без лекари. Много шум, но за нищо. Важно е да има паника, да върви алъш-веришът с маските, дезинфектантите и тестовете, които миришат на скъпо и богато. А народа и бизнеса - кучета ги яли. 
Заразата се носи по вибрациите от ритъма на музиката в нощните заведения. Covid-19 e модерен - ходи яко по дискотеки и барове, обича забавления. Но не зарежда гориво по бензиностанциите, не тегли пари от банките, не купува дрехи от моловете. Щастливец е българският Covid - без пари, без дрехи... само пее, пие и танцува.

Чао засега от мен. Казвам се Стоян Тончев и ми е все тая... за днешните новини, които ви представих.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.