Приключи хваленето с пътища и магистрали.  Не остана някой неразбрал, че са некачествени, на хармоника, с нарушена повърхност, хлътващи, срутващи се и т.н. Вече на мода са заводите и сме на вълна "откриване", икономически подем и световна регресия. Извинете - рецесия!

За два дни в България са открити 2 завода. Вчера завод, днес завод - като че ли датите съвсем случайно са избрани в последователен ред, но нека да не издребняваме!

Единият е с пари по плана "Юнкер". Та, планът "Трезвен съм" се финансира от правителствата на държави в ЕС (по тяхно усмотрение), тоест - от парите на данъкоплатците на съответните страни. Казано по друг начин,  с парите на българите Домусчиев си направи завод: Борисов дава на Юнкер, Юнкер връща на Домусчиев.  Е, доплати си за завода, ама то пък ще е срамота да е изцяло на аванта!
И като наблюдаваме - все Борисов и Горанов около Домусчиев, вероятно третият си има и съдружници.

Интересното при откриването на двата завода - в Пещера и Петрич (в последователни дни), е натъртването за работните места, които се разкриват. Общо 400.

Неясно е, обаче, как ще бъдат запълнени бройките не само поради липсата на квалифицирана работна ръка, а поради липсата на каквато й да е ръка. Дори и крак, а да не говорим за глава. Което бе постигнато с положено голямо усърдие в последните 10 години на управление  - за налагане на трайните тенденции за емиграция и обезлюдяване, водещи към затриване на българската нация и икономика и отлив на чуждестранни инвестиции - с 40% за 10 години.. И до липсата на рабтна ръка, разбира се.

Така де, да бяха казали, че разкритите работни места са 5 или 10 хиляди, има ли някакво значение, когато няма хора и за 400? Друг въпрос е, че по принцип предприятия на уважавани олигарси, близки на властта, влизат в облекчителен данъчен и здравно-, пенсионно-, социално-осигурителен режим. Къде плащат, къде не плащат... 

Миналата година фенове на Кайли Дженър се включиха в много интересна кампания. Те призоваха  да се даряват пари, за да я направят от милионерка - най-младата милиардерка. Кайли Дженър от клана Кардашиян е вече най-младият милиардер в света. Има аналог с българските граждани, които също "даряват" и правят разни хора първо милионери, после милиардери... извън осъзнатия си избор.

Май това за Кайли Дженър, в контекста на българските граждани, наивитета им, милионерите и милиардерите у нас, беше излишно, но...

Пука ли му на някой, важното е да откриваме!

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.