"Властта ни донесе ваксината в Пловдив в бус за кренвирши!", коментира общинският съветник на Варна от "Демократична България" Стела Николова

Илия Иванов, който е от първия ден на продължаващите и днес протести за оставките на премиера на България Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, написа:

Изображението може да съдържа: един или повече хора, стоящи хора и на открито
Посрещане на ваксините срещу Covid-19, транспортирани в колбасарски бусове

"В страната на джипкаджията, перчема и калинките, няма нищо по-нормално от това, ваксините да се третират като кренвирши. А можеха да ги пратят и по някой шофьор на рейс, а защо не и на джипка?! Снимката е изключително показателна за отношението на "властите" към пандемията от началото до днес - едно такова пренебрежително, полузадължително, с неясни послания и цели.

И все пак, получаваш първите дози дълго чакани ваксини... нито едно нормално човешко същество не би могло да си помисли, че дори чисто имиджово, микробус за транспорт на колбаси може да се вмести в логистиката. Но в тези наистина няма нищо нормално."

"Е, видяхме с какъв бус дойдоха - на кренвирши "Леки''. Явно поддържат температура от - 70 градуса.
И ако народът се чуди какво е общото между кренвирши "Леки" и ваксините, то е, че и при двете не се знае какво е съдържанието, така че има лека символика в избора на транспорт." - отбелязва във Фейсбук Митко Димитров.

Който е ял кренвирши, не мой се плаши от ваксината! - шегува се журналистът от Бургас Ангел Божидаров.

Министерство на здравеопазването на Република България съобщи:

„9750 дози вече са разположени във фризера в сградата на Бул Био. Всичко с хладилната верига до този момент е спазено. Оттук нататък започва логистиката по разпределението на дозите ваксини за българските граждани на територията на шестте региона в страната. След по-малко от час тръгва първият лъч по посока Пловдив и Бургас“, това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов тази сутрин след пристигането на първите ваксини срещу COVID-19 у нас.

По думите му в зависимост от жителите в отделните шест региона ще бъдат разпределени различни количества ваксини, като е създадена пълна организация от утре да започне ваксинацията в няколко болници в София, Пловдив и Бургас. Имунизацията в останалите региони ще започне на 28-ми и 29-ти декември, като Враца и Велико Търново ще ги получат от София на 28-ми.

Проф. Ангелов заяви, че ще бъде първият ваксиниран българин и посочи, че това ще се случи утре. Той допълни, че заедно с ваксините са пристигнали и информационни материали, насочени както към българските лекари, така и към пациентите, за да могат всички български граждани да бъдат информирани за същността на ваксините и за целия процес на имунизация.

Здравният министър обясни, че през месец януари се очакват допълнителни пратки от ваксините до достигане на 62 500 дози.

„Хубавото е, че броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Постоянно има лекари и сестри, които заявяват желанието си да се включат в първата фаза на ваксинацията. Оптимисти сме, че ако продължим с представянето на цялата информация по отношение на ваксините и необходимостта от тях, ще постигнем желания резултат - 70 % ваксинирани българи,“ отбеляза проф. Ангелов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.